Sociedad

Els veïns de Lilla tornen a tallar els accessos a l'A-27 per exigir el pagament de les indemnitzacions per les esquerdes

Una desena de persones han parat els vehicles de forma intermitent, cada deu minuts, durant dues hores

Un grup de veïns de Lilla tallant una de les sortides de l'A-27

Els veïns de Lilla han tornat a tallar aquest dilluns al matí els accessos de l'A-27 a Montblanc per exigir el pagament de les indemnitzacions per les esquerdes. Cada deu minuts, i de forma intermitent, una desena de manifestants han anat tallant el trànsit a les dues rotondes que connecten l'autovia amb l'N-240 entre Montblanc i Valls, provocant retencions. La presidenta de l'Associació de Veïns de Lilla, Teresa Figueras, ha exigit al Ministeri de Transports que "faci el favor de complir el pacte signat conforme ha de pagar les indemnitzacions per les esquerdes" que ascendeixen a 700.000 euros. "Simplement demanem que compleixin amb el pacte", ha afirmat Figueras, qui ha assegurat que continuaran mobilitzant-se fins que no se solucioni.

A les nou del matí, i sota la pluja, unes quinze persones han començat a tallar el trànsit a les dues rotondes que connecten l'A-27 i l'N-240 a Montblanc. 'Lilla es mou per dir prou' o 'pagueu el que deveu' han estat alguns dels missatges que els manifestants han escrit en pancartes i han mostrat als conductors afectats per les retencions. De fet, i a diferència de l'última mobilització, els ciutadans d'aquesta pedania han decidit fer talls intermitents cada deu minuts per evitar que els Mossos d'Esquadra habilitessin un pas alternatiu, ja que els vehicles no poden quedar-se aturats dins el túnel.

Segons la presidenta de l'Associació de veïns de Lilla, Teresa Figueras, d'aquesta manera els vehicles han sabut qui eren els que tallaven la carretera. Una mobilització que s'ha allargat fins a les onze del matí i que s'ha repetit després que el passat 28 de març una setantena de persones tallés l'autovia coincidint amb l'operació sortida de Setmana Santa. "Hem sortit dilluns, perquè el trànsit rodat de pes, els camions, notin que estem emprenyats", ha afirmat l'alcalde de Montblanc, Oriol Pallissó, qui ha criticat "que és indignant que després de tants i tants mesos haguem de tornar a sortir al carrer".

En aquest sentit, Pallissó ha assegurat que des de l'Ajuntament de Montblanc han demanat una reunió amb el ministre de Transports, Óscar Puente, perquè "es faci justícia" i es paguin totes les indemnitzacions. Una trobada que, si no es porta a terme, Pallissó ha alertat que es posaran en contacte amb tots els partits polítics catalans, perquè "facin preguntes orals i els comprometin". De moment, sí que s'ha agendat una reunió amb el subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Santiago Castellà, per al pròxim 15 de maig.

Tot i que el pagament dels 700.000 euros d'indemnitzacions continua sent la reivindicació principal, Pallissó ha subratllat que també hi ha altres danys que encara s'han de reparar com són la instal·lació de més pantalles acústiques i asfaltar alguns camins de terra. "Feu el favor de ser conseqüents i acabeu les obres", ha afegit Figueras.

"Nosaltres ja patirem per sempre més aquesta autovia i el trànsit rodat pesat que hi ha", ha lamentat Figueras, qui ha afegit que malgrat que aquest canvi d'entorn "per a un poble de muntanya que estava ben tranquil" ja no té remei, "almenys que solucionin els mínims que toquen". Per aquest motiu, ha afirmat que continuaran manifestant-se fins que s'arribi a una solució. De moment, ja han acordat repetir el tall a l'A-27 els pròxims dilluns 29 d'abril i 6 de maig.

Segueix el canal de La SER a WhatsApp
Hi trobaràs tota la informació, esports i entreteniment: l'actualitat del dia i les notícies d'última hora, els millors vídeos i moments de la ràdio, entrevistes, reportatges i molt més. Recorda que també pots tenir tota la informació de SER Catalunya al nostre canal de WhatsApp.

Subscriu-te
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00