Llapis de memòriaLlapis de memòria
Sociedad

Mont Plans: “Al teatre no et jubiles, et retiren”

L’actriu explica com és fer-se gran treballant al món del teatre

Mont Plans al Llapis de Memòria

Mont Plans al Llapis de Memòria

54:10

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1713797688907/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora

Avui connectem el ‘Llapis de Memòria’ de la Mont Plans, una actriu que fa 40 anys que està als escenaris on hi ha interpretat moltíssimes vides. Una artista que, a més, no s’ha encasellat en papers còmics després d’haver passat per La Cubana o donar vida a una de les Teresines. La Mont també ha treballat amb els més grans de l’ofici com Xavier Albertí, Calixto Bieito o Lluïsa Cunillé. Així i tot, quan no tenia cap projecte, se’ls feia ella. És coautora i codramaturga d’uns quants projectes molt personals, molt únics, com ‘Chaise Longue’, ‘Les dones som com som’ o aquest últim que està representant al Teatre Texas, ‘Cadires’, un espectacle amb el qual ha estat reconeguda amb el Premi Memorial Margarida Xirgu.

Davant del mirall

“El problema de fer-se gran és envellir, no fer-se gran”, diu l’actriu. “Et vas marginant de la vida activa”. ‘Cadires’, precisament, tracte aquests temes. És un espectacle on, la Mont, no sent que actuï. “El que fem és molt especial perquè estem actuant però de nosaltres mateixos. Ens posem davant d’un mirall”.

L’altre tema que tracta l’obra és el que pots arribar a fer i aguantar per poder fer teatre. En aquest aspecte, la Mont i té molt a dir, ja que ha fet tot el que ha pogut per aquest món, però sense passar-ho malament, al contrari. N’ha gaudit molt, de tot el camí per arribar fins al punt on és ara. “El meu gran amor és el teatre”, confessa. “Estic molt contenta de la meva vida i de la meva trajectòria”.

Agafar les oportunitats que et dona la vida

Ara, amb certa experiència al darrere, l’actriu diu que tindria alguna cosa a dir-li a la seva jo adolescent. “Li diria que no tinguis por. No perdis el temps pensant que no ets perfecte o que no vals. T’adonaràs que sí que vals, que ets única i tens el món als teus peus”.

L’artista va començar tard al món del teatre. Amb 30 anys li van donar l’oportunitat d’entrar a la companyia de teatre La Cubana i ella la va aprofitar. “Jo sabia que havia de fer alguna cosa fora de tot el que estava fent en aquell moment”, diu. “Vaig pensar que havia d’anar als llocs on hi havia la gent que feia el que jo volia fer”.

El programa

El ‘Llapis de Memòria’ és un programa conduït per Òscar Moré de dilluns a dijous, de 15h a 16h, a SER Catalunya, amb un propòsit tan simple com efectiu i emotiu: recórrer la trajectòria vital dels nostres convidats a través de les cançons que han marcat la seva vida. És a dir, utilitzar el gran poder de la música com un àlbum de fotografies que evoca records, olors, moments, etc.

No cal dir que pel ‘Llapis de Memòria’, hi passen convidats de totes les professions, gènere, edats, classes socials, ètnies... Bàsicament, per què estem convençuts que tots i cadascun de nosaltres, tenim el nostre Llapis de Memòria. Com deia l'escriptor francès Victor Hugo: "la música expressa allò que no pot ser dit, i allò que és impossible mantenir en silenci".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00