Sociedad

Sant Jordi a Tarragona

Llibres a la Rambla Nova de Tarragona / Eva Hidalgo

Segueix el canal de La SER a WhatsApp
Hi trobaràs tota la informació, esports i entreteniment: l'actualitat del dia i les notícies d'última hora, els millors vídeos i moments de la ràdio, entrevistes, reportatges i molt més. Recorda que també pots tenir tota la informació de SER Catalunya al nostre canal de WhatsApp.

Subscriu-te

La Rambla Nova de Tarragona continua plena de gom a gom des de gairebé primera hora del matí de ciutadans que celebren el que molts consideren com "la diada nacional de Catalunya": 137 parades estan instal·lades a les coques de la Rambla, des del Balcó del Mediterrani fins gairebé a tocar de la plaça Imperial Tàrraco, amb roses i llibres per a tots els gustos. D'entre les llibreries n'hi ha de tot tipus, des de les noves fins a les temàtiques o les que venen publicacions de segona mà. Segons ha explicat el director de La Capona, Oriol Picas, "hem portat 8.000 llibres a la parada i un miler de títols". És un dels negocis de nova creació, ja que va obrir portes a l'octubre del 2022 després que el negoci hagués tancat portes per jubilació: "vam començar amb les lleixes buides i ara el local bull d'activitat, fem quasi una vintena d'actes al mes".

Picas és un dels convidats que passa pel programa "Aquí Camp de Tarragona", en el que també podrem escoltar la regidora de cultura, Sandra Ramos, i algunes de les entitats que avui es volen donar a conèixer i recaptar fons per la seva activitat diària".

Rambla Nova de Tarragona

Rambla Nova de Tarragona / Eva Hidalgo

Recepció d'autors locals

La Subdelegació del govern espanyol a Tarragona ha reunit, per primera vegada i coincidint amb la diada de Sant Jordi, una vintena d'escriptors locals. Un canvi que també s'ha evidenciat des de l'exterior, on una senyera decora la façana. "Hem obert una tradició que esperem que duri molts anys", ha celebrat el subdelegat, Santiago Castellà, qui considera que "participar de la festa i de la cultura catalana, de la rosa i del llibre, era important". En la trobada hi han participat autors de perfils diversos i provinents de diferents zones de la demarcació, però tots representants per l'editorial Silva. El seu director, Manuel Rivera, ha subratllat que la novel·la negra ha estat el gènere que més ha predominat aquesta temporada.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00