Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Sociedad

"Expedient Tiscar": l'assassí Josep Talleda (part 1)

Va ser condemnat per dos assassinat i sospitós de la mort de dues dones més, i mai no va confessar cap crim

"Expedient Tiscar": l'assassí Josep Talleda (primera part)

"Expedient Tiscar": l'assassí Josep Talleda (primera part)

13:51

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1714030301887/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Josep Talleda era home amb aspecte pagès, que transmetia bonhomia, i el seu sobrenom era "l'espereu-me", perquè les presses no anaven amb ell. Sempre va ser el principal sospitós d'haver assassinat la Paquita Boix, de qui mai van trobar el cadàver. El 1998 va ser condemnat, no per aquest crim, sinó per un altre de posterior, el de la Montse Àvila, una adolescent de Sant Hilari de Sacalm.

Feia que la nena "escalfés els tornavisos", el masturbés, en el seu taller, una torneria, mentre ell s'amagava darrere d'uns llençols, com si fos una cortina. La confessió de la germana de la Montse va ser clau: el Talleda havia fet el mateix amb ella abans. El Talleda va complir menys de la meitat de la pena de presó. El 1998 va començar a gaudir del tercer grau i l'any 2000 va expirar la condemna i va sortir en plena llibertat.

L'alcalde de Sant Hilari va haver de demanar serenitat. Havien passat tres dies, des que un cotxe va trobar el cos de la nena de 14 anys, amb una part del cap destrossada. En un missatge a través de la ràdio, l'alcalde va demanar "evitar fer especulacions" i "falses acusacions sobre les circumstàncies" dels fets. Volia evitar el que havia passat feia poc a Anglès. El poble havia assenyalat amb el dit la filla de la Remei Soler, una senyora, assassinada a casa seva.

La Montse duia un bitllet de cinc mil pessetes a la butxaca, uns 60 d'euros d'avui en dia. En aquell temps, el salari mitjà era d'unes cent mil pessetes. Cinc mil pessetes no era un dineral, però era una quantitat important per a la butxaca d'una nena com la Montse, d'una família que passava tantes penúries que el veí, el Josep Talleda, havia de comprar-los roba.

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00