Sociedad

La Fundació Els Joncs construirà 17 pisos per a persones amb discapacitat intel·lectual

Les obres començaran el mes de maig, compten amb finançament dels fons Next Generation i estaran operatius a finals del 2025

Fundació Els Joncs

Fundació Els Joncs / Fundació Els Joncs

La Fundació Els Joncs, entitat sense ànim de lucre, construirà 17 apartaments per a 22 persones amb discapacitat intel·lectual, "perquè puguin fer una vida autònoma", com ha explicat a l'Aquí Girona Jesús Candel, vicepresident segon de l'entitat. El bloc s'ubicarà a l'antiga fàbrica Torras, a Sarrià del Ter, al costat de la fundació,

El projecte neix "fa més de 8 anys", d'observar les necessitats que tenen els usuaris de l'escola. "Veiem que el dia de demà voldran marxar de casa dels seus pares, i volem que tinguin un entorn el més normalitzat possible i integrat al món" apunta Candel.

Els 17 apartaments seran per una o dues persones, tindran uns 50 metres quadrats i comptaran amb menjador, cuina, habitació i sala de bany. A més, a la planta baixa de l'edifici també hi haurà una sala d'estar, una cuina comuna i una sala polivalent (que servirà tant pels usuaris que hi visquin com pels que no).

Des de la Fundació creuen que seran pisos per acollir persones de manera temporal, "que vulguin agafar confiança, per després anar a viure a un pis a una altra zona" i també per persones que s'hi establiran permanentment. "És bàsic pensar que tota aquesta gent pot escollir com volen viure" assegura Candel. "Amb un model així, se senten més còmodes i poden fer una vida més digna".

De moment, compten amb 2'3 MEUR del finançament dels fons Next Generation. Els falten uns 700 mil euros, que confien aconseguir amb un sopar benèfic, entre altres activitats. Les obres començaran el mes de maig, i preveuen que entrin en funcionament a finals del 2025. En un futur, també tenen previst una segona fase, que consistirà a aixecar un pis més a l'edifici per poder oferir 22 places més.

Actualment, a la Fundació Els Joncs entre el Servei Ocupacional, el Centre Especial de Treball i l'Escola, atenen 152 persones amb discapacitat, de les quals 84 són adults i molts d'ells amb problemes per accedir a un habitatge.

Escolta l'entrevista sencera, aquí:

Jesús Candel, Fundació Els Joncs

08:28

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1714131283103/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00