Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Sociedad

"Expedient Tiscar": l'assassí Josep Talleda (segona part)

Va ser condemnat per dos assassinats i sempre ha estat sospitós de la mort de dues dones més; va morir a la presó sense confessar cap crim

"Expedient Tiscar": l'assassí Josep Talleda (segona part)

"Expedient Tiscar": l'assassí Josep Talleda (segona part)

14:41

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1714459382067/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Josep Talleda sempre va ser el principal sospitós d'haver assassinat la Paquita Boix, de qui mai van trobar el cadàver. El 1998 va ser condemnat, no per aquest crim, sinó per un altre de posterior, el de la Montse Àvila, una adolescent de Sant Hilari de Sacalm. Feia que la nena "escalfés els tornavisos", el masturbés, en el seu taller, una torneria, mentre ell s'amagava darrere d'uns llençols, com si fos una cortina.

Podeu recuperar la primera part de l'episodi aquí

L'assassí Josep Talleda (segona part)

L'any 2000 va sortir en llibertat, després d'haver estat condemnat per aquest assassinat. Tres anys després, els periodistes de successos no s'ho creuen. Un altre cop han de tornar a escriure el nom del Telleda en les seves peces, a qui encara feien a la presó. A la policia li crida l'atenció una comissaria de Girona, on estan investigant una agressió, de matinada, a un home de 62 anys.

En la denúncia hi ha una dona implicada amb les mateixes característiques que el cadàver que han trobat al riu Güell. L'home, víctima de l'agressió, va anar a la comissaria a denunciar-ho. El va acompanyar la seva filla, la qual estava molt afectada pel que li havien fet al seu pare. La filla no va parar de plorar i es preguntava qui li podria haver fet cosa així, a un home de la seva edat, tranquil, que no es fica amb ningú. És el Talleda, i aquesta denúncia només és la punta de l'iceberg.

És un assassí en sèrie?

L'Elena Garrido, psicòloga forense i clínica, professora a la Universitat Autònoma, insisteix que l'expressió en sèrie vol dir que és "serial". Hi ha piròmans "en sèrie" i agressors sexuals "en sèrie". No és una característica exclusiva dels assassins. La documentació acadèmica sobre aquesta qüestió ve dels Estats Units, s'ha volgut homologar, i es considera que un assassí és serial a partir de tres víctimes.

S'ha afegit molta literatura, fins a convertir els "serial killers", en anglès, en personatges de ficció, caracteritzats com a persones intel·ligents, maquiavèl·liques. Contràriament al que podríem pensar, la mort no sempre és la finalitat. Hi ha un altre mite que és que tots els assassins en sèrie són tots psicòpates.

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00