Actualidad

Programa del PP per a les eleccions a Catalunya 2024: aquestes són les propostes d'Alejandro Fernández

Amb el programa encara per presentar, els populars catalans aposten per mesures econòmiques, desallotjar okupes en 24 hores i educació trilingüe

LLEIDA, 28/04/2024.- El candidato del partido a la Generalitat, Alejandro Fernández , interviene en un mitin del PP este domingo en Lleida. EFE/Álex López / Álex López (EFE)

El Partit Popular Català no ha presentat encara el programa electoral per a les eleccions catalanes del pròxim 12 de maig. Els populars han preferit anar desgranant les seves propostes per temàtiques, i esperar als últims dies de la campanya per a revelar totes les seves iniciatives de manera conjunta. El que sí han avançat és que el programa inclourà 350 mesures. Amb tot, el candidat Alejandro Fernández ja ha dibuixat les línies principals en les quals es basaran: mesures econòmiques, seguretat i educació trilingüe. L'objectiu dels populars és millorar els resultats dels últims comicis autonòmics, en els quals el PP va treure els seus pitjors resultats a Catalunya: tan sols tres escons en el Parlament. Ara com ara, els d'Alejandro Fernández són conscients que les enquestes els són favorables (l'últim CIS els va donar entre 8 i 12 diputats), però demanen prudència.

Així és Alejandro Fernández, el candidat del PPC a les eleccions catalanes el 12-M

El lema: "Volem una Catalunya de primera"

El lema per a aquesta campanya electoral és "Volem una Catalunya de primera" amb l'objectiu de millorar l'economia i la seguretat catalanes. Els populars també volen eliminar, diuen, el fet que alguns ciutadans siguin considerats de primera i de segona. Segons el PP català, el lema és també una manera de fer "una campanya en positiu" per a acomiadar els anys de Procés.

Eliminar impostos i burocràcia

Algunes de les propostes principals dels populars a Catalunya passa per les mesures econòmiques. Entre aquestes, es troba l'eliminació de l'Impost de Successions i Donacions, que grava les herències i les donacions. Els d'Alejandro Fernández volen seguir l'exemple de Madrid, on es va suprimir. També per l'eliminació de burocràcia. El PP a Catalunya proposa substituir el règim de llicència pel de declaració responsable. A més, l'exempció del 100% del ITP (Impost sobre Transmissions Patrimonials) per a la compra d'habitatge de menors de 35 anys a Catalunya.

Desallotjar okupes en 24 hores

En temes de seguretat, el PP proposa poder desallotjar a okupes en menys de 24 hores. El candidat Alejandro Fernández va definir fa uns dies, en un míting sobre habitatge a Barcelona, la capital catalana, com "el paradís de l'okupació". Els populars també proposen expulsar als estrangers multireincidents.

Educació trilingüe i un pla per a aturats majors de 45 anys

En matèria d'educació, el PP aposta per establir una educació trilingüe -en castellà, català i anglès- i que les famílies puguin triar lliurement el centre educatiu que volen per als seus fills. També que la guarderia sigui gratis de 0 a 3 anys. El "Pla per a Catalunya" que ha presentat Alejandro Fernández inclou, a més, un xec de formació per als aturats majors de 45 anys.

Segueix el canal de La SER a WhatsApp, on trobaràs tota la informació, esports i entreteniment: l'actualitat del dia i les notícies d'última hora, els millors vídeos i moments de la ràdio, entrevistes, reportatges i molt més.

Recorda que també pots tenir tota la informació de SER Catalunya al nostre canal de WhatsApp.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00