Sociedad

Les incògnites del 12M a la demarcació de Girona

Anàlisi política de les eleccions catalanes d'aquest diumenge amb Anna Puig del Punt Avui i Oriol Puig del Diari de Girona

Parlament de Catalunya / ACN

Encarem l'última setmana de campanya electoral. Les eleccions catalanes són aquest diumenge i serviran per elegir qui ens representarà al Parlament, òrgan legislatiu de Catalunya, els quatre anys vinents. Dels 135 diputats que tindrà, 17 sortiran de la demarcació de Girona.

Alguns partits, com el PSC i la CUP repeteixen cap de llista respecte a les eleccions de fa 3 anys amb Sílvia Paneque i Dani Cornellà respectivament. D'altres formacions, estrenen candidat com Salvador Vergés al capdavant de Junts, tot i que l'ombra de Puigdemont és més que evident o Laia Cañigueral, fins ara delegada del Govern a la demarcació, al capdavant d'Esquerra Republicana. Comuns–Sumar intentaran entrar al Parlament amb l'exregidor d'Ada Colau, Eloi Badia de candidat; així com Ciutadans que miraran de recuperar les 4 cadires que van treure a les eleccions del 2017 a Girona amb Héctor Amelló. El PP presenta com a cap de llista un clàssic de les files dels populars a Girona com és Jaume Veray.

En total a la demarcació de Girona es presenten 16 llistes. I la principal incògnita serà quin suport se li dona a la formació xenòfoba de Sílvia Orriols, Aliança Catalana, que farà el pas a la política catalana després de guanyar les eleccions municipals a Ripoll. I el fa, presentant-se per les comarques de Girona.

A les últimes eleccions, l'any 2021, a les comarques de Girona la llista més votada va ser JxCat, que van treure 7 diputats encapçalats per Gemma Geis. Es van elegir 4 diputats d'Esquerra Republicana, amb Teresa Jordà al capdavant. El PSC va treure 3 diputats, la CUP 2 i VOX, un.

Avui a l'Aquí Girona hem analitzat la situació amb la directora de l'edició de Girona d'El Punt Avui, Anna Puig i Oriol Puig, subdirector del Diari de Girona. Junts podrà revalidar els 7 diputats de les últimes eleccions? Quins pactes veuen factibles després del 12M? Caldrà repetir els comicis? Quin impacte tindrà el partit xenòfob Aliança Catalana? Escolta-ho aquí:

Anàlisi política amb Oriol Puig (Diari de Girona) i Anna Puig (Punt Avui)

18:36

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1715178936191/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Segueix el canal de La SER a WhatsApp, on trobaràs tota la informació, esports i entreteniment: l'actualitat del dia i les notícies d'última hora, els millors vídeos i moments de la ràdio, entrevistes, reportatges i molt més.

Segueix el també pots tenir tota la informació de SER Catalunya al nostre canal de WhatsApp.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00