Sociedad

"Si volem acabar el camí iniciat l'1 d'octubre no ens en sortirem si no anem tots junts"

Conversa a l'Aquí Lleida amb Jeannine Abella, cap de llista de Junts + Puigdemont a Lleida per les eleccions del 12M

Jeannine Abella, cap de llista de Junts, durant l'entrevista a Ràdio Lleida.

Segueix el canal de la SER a WhatsApp
Hi trobaràs tota la informació, l'esport i l'entreteniment. L'actualitat del dia i les notícies d'última hora. Els millors videos i moments ede la ràdio, entrevistes, reportatges i molt més.

Subscriu-t'hi ara

Jeannine Abella (Junts): "Un bon polític ha de saber arribar a consensos, a trobar l'equilibri" i això és el que es va valorar per proposar-la de cap de llista, segons explica.

24:32

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000055821/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Jeannine Abella, que ha estat els últims anys diputada al Parlament i l'últim any, també alcaldessa d'Isona i Conca Dellà, al Pallars Jussà, assegura que "un bon polític ha de saber arribar a consensos, trobar l'equilibri" i això que ella creu i, segons afirma, practica és el que el partit i també Carles Puigdemont han posat en valor per a proposar-la de cap de llista per Lleida tot i ser una persona relativament nova i desconeguda per la ciutadania de la demarcació.

"Bandera de l'equilibri territorial"

Però hi ha més raons que expliquen la seva tria. "Junts sempre ha portat la bandera de l'equilibri territorial, que tots poguem tenir les mateixes oportunitats visquem on visquem, i el que Junts hagi confiat en una persona jove (33 anys), alcaldessa de poble petit i del Pirineu (per encapçalar la candidatura per Lleida) és tota una declaració d'intencions... que no només són paraules sinó fets". I és que, segons afegeix, "el territori s'ha de defensar sempre, i no només en campanya electoral".

El millor i el pitjor

Segons afirma, Jeannine Abella, "el que se'm dona millor és negociar i arribar a consensos, i també fer autocrítica. S'ha de ser generós i empàtic. Aquest és el meu punt fort. El que pitjor porto és aquesta banalització dels polítics. (Aquells que) fiquen en boca teva coses que no has dit o que defenses tot el contrari".

Puigdemont, omnipresent

Davant la crítica que Junts utilitza la figura de Puigdemont (i que es basi la campanya en això), Abella afirma que "Puigdemont forma part d'un partit però representa la presidència a l'exili. Ell sempre va defensar una llista unitària. No ha estat possible. L'eina perquè pugui tornar és a través de Junts. Som una candidatura oberta, que ha incorporat perfils independents i perfils inclús d'altres partits".

Pactes

En aquest sentit, Abella insisteix que "si volem acabar el camí que vam començar l'1 d'octubre, no ens en sortirem si no anem (els independentistes) tots junts". I sobre pactes, afirma que "prioritzem les forces independentistes, tot i que parlarem amb tothom, també amb el PSC. El que tenim clar és que no investirem un president socialista".

Front comú lleidatà

La cap de llista de Junts coincideix amb altres caps de llista que cal fer una mena de lobby lleidatà entre els 15 diputats que surtin elegits diumenge. I és que "el 60% de les propostes i reivindicacions podrien a arribar a ser comunes" de tots els que es presenten el 12M i que van a debats, com ella ha pogut comprovar. "Estem d'acord que hem de fer un front comú els 15 dputats per Lleida per defensar Lleida. Però la diferència, i per això penso que s'ha de votar a Junts, és que un cop hagin passat les eleccions, molts partits es descuiden d'on venen, aborden temes nacionals... i Junts sempre ha estat amb els peus al territori, no hem deixat d'anar a veure sectors i de traslladar la seva veu al Parlament de Catalunya".

Infraestructures

Sobre les infraestructures que cal defensar per Lleida cita el polígon Torreblanca a Lleida ciutat, les millores a les N-230, N-260 i N-240 i, a la seva terra, el Pallars Jussà, el túnel de Comiols.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00