Política

Sergi Saladié (CUP): "cal una bona planificació territorial abans de parlar d'àrea metropolitana"

El candidat per Tarragona de la formació anticapitalista defensa una ordenació prèvia

Sergi Saladié al Casal Popular Sageta de Foc / Eva Hidalgo

Segueix el canal de La SER a WhatsApp
Hi trobaràs tota la informació, esports i entreteniment: l'actualitat del dia i les notícies d'última hora, els millors vídeos i moments de la ràdio, entrevistes, reportatges i molt més. Recorda que també pots tenir tota la informació de SER Catalunya al nostre canal de WhatsApp.

Subscriu-te

"A dia d'avui tenim un desgavell tant d'infraestructures com de terrenys i necessitem una bona planificació territorial". El candidat territorial de la CUP, geògraf de formació, matitza la creació d'una futura àrea metropolitana, argumentant que "no es pot començar la casa per la teulada, primer cal analitzar les necessitats, els serveis i sobretot tenir clar com s'ha de fer aquesta ordenació". Un dels projectes inherents i vertebradors és el Tramcamp, però creu que s'hauria d'ampliar i ser més potent per arribar realment a tots els punts.

En matèria hídrica l'aposta passa per "rebaixar el consum d'aigua actual i l'impacte ambiental" i per la regeneració de l'aigua de les depuradores: "és important que es decretin d'emergència les obres per tirar endavant les plantes regeneradores de la depuradora de Reus i de Santa Oliva". També proposa revertir els transvassaments: "al Camp de Tarragona es fa un ús indiscriminat de l'aigua a costa de l'Ebre. Ha de ser un procés gradual però cal tenir clar que el riu no és infinit".

Precisament l'elevat consum d'aigua és un dels múltiples motius que argumenta la CUP per posicionar-se en contra del macro complex d'oci i turíatic Hard Rock, que històricament sembpre han rebutjat, defensant un altre tipus de turisme sostenible, familiar i cultural. Saladié també creu que s'ha de revertir l'expropiació de terrenys del CRT i fer-hi allà "un projecte de restauració paisatgística i de millora d'ecosistemes".

El programa electoral passa per un eix de "justícia social, posant els drets humans al centre. Gairebé la meitat de famílies tenen problemes per arribar al final de mes, i s'ha de garantir com a dret públic qüestions bàsiques per a la vida com l'habitatge o una distribució justa pels aliments".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00