Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Sociedad

Renfe espera un "primer dia complicat" i "les afectacions més llargues" a l'R4 Nord i l'R3

La delegada de Comunicació de Renfe a Catalunya ha explicat que la línia R4 arriba fins a Cerdanyola i no a Fabra i Puig com estava previst

Anna Viñals, Delegada de comunicació de Renfe a Catalunya

Anna Viñals, Delegada de comunicació de Renfe a Catalunya

04:32

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1715582584118/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Molts usuaris de Rodalies han hagut de fer una odissea aquest matí, a primera hora, per arribar als seus llocs de feina. La normalitat a Rodalies pot trigar dos mesos, i és l'escenari amb el qual treballen per al restabliment de les línies R4 Nord i l'R3, segons ha explicat la delegada de Comunicació de Renfe a Catalunya, Anna Viñals, en una entrevista a l'Aquí Catalunya: "Aquestes serien les línies que es veuran més afectades, fins i tot durant mesos; estem treballant sobretot perquè la resta de línies puguin recuperar la normalitat com més aviat millor".

El govern català considera insuficient el pla de transport alternatiu que ha establert Renfe, però la delegada de Comunicació de l'operador ha assegurat que "amb els recursos i poc temps que hem tingut, hem posat tots els recursos al nostre abast; això no vol dir que no puguem anar corregint perquè està tot monitorat i és el que anem fent". Anna Viñals ha explicat que la línia R4 arriba fins a Cerdanyola i no a Fabra i Puig com estava previst.

La Generalitat demana una auditoria externa perquè sospita que les instal·lacions d'Adif no tenien els elements de seguretat necessaris per evitar l'efecte dominó del robatori de cable a Montcada Bifurcació. Els danys provocats són molt greus i els tècnics d'Adif necessitaran setmanes per reparar-los. L'acte vandàlic va provocar un incendi i una sobretensió a la xarxa que va generar foc a dos dels túnels de Barcelona. Viñals ha dit que no tenen novetats sobre si podria haver estat un sabotatge i ha dit que aquestes informacions són competència dels Mossos d'Esquadra.

Quines afectacions hi ha ara mateix

Les línies R1 i RG1 circulen fins a Badalona i des d'allà els viatgers es deriven al metro. L'R4 Nord tindrà menys serveis dels habituals i arriben fins a Montcada. L'R4 Sud arriba fins a l'Hospitalet on poden enllaçar amb la línia 1 del metro. A la línia R3 també hi ha inconvenients: funciona amb dos trens per hora entre Puigcerdà i Montcada Ripollet, des d'on s'ofereix un servei d'autobús fins a Sagrera Meridiana. La línia R7 s'ha suprimit, i l'alternativa és anar fins a Cerdanyola i agafar des d'allà els autobusos a la Universitat Autònoma. Les línies R8, R2 Sud i Regionals Sud funcionen amb normalitat

Transports alternatius reforçats

El servei de Ferrocarrils de la Generalitat circularà reforçat i a "màxima capacitat" per les línies del Vallès aquest matí. A la línia Llobregat-Anoia es reforçarà el servei entre Barcelona i Martorell amb trens que doblaran la capacitat. També es reforça el servei de metro, amb fins a 167 trens circulant en l’hora punta del matí, el màxim possible d’oferta.

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00