Sociedad

La remodelació de la plataforma de l'aeroport de Reus s'adjudica per 8,7 M d'€

El nou equipament permetrà connectar els avions a la xarxa elèctrica durant la seva estada a les pistes

Pla general de la nova plataforma de l'Aeroport de Reus, l'ampliació de la qual ha costat 12 milions d'euros. / ACN

Aena ha adjudicat les obres de remodelació de la plataforma de l'aeroport de Reus per 8,7 milions d'euros, que inclouen també altres obres a les instal·lacions. L'objectiu dels treballs és "la millora de la capacitat portant de la plataforma de l'aeroport per continuar garantint l'òptim servei de l'operativa i la seguretat de les aeronaus", ha informat Aena en un comunicat. En concret, es demolirà i reconstruirà la pavimentació dels set llocs d'estacionament situats entre la terminal i la torre de control i destinats principalment a aerolínies comercials. A més s'inclou la preparació de la plataforma per al subministrament elèctric a 400 Hz als avions estacionats. Així, podran utilitzar l'energia renovable facilitada per l'aeroport.

Les actuacions també suposaran la implantació d'un nou tram de col·lector principal de drenatge a la zona de plataforma. Així mateix, s'adequaran els vials per als vianants amb rampes que garanteixin l'accés a les persones amb mobilitat reduïda.

Els treballs, que han estat adjudicats a l'empresa Abaldo, tenen un termini d'execució de 20 mesos i s'han programat perquè siguin compatibles amb l'activitat aeroportuària. Aquesta inversió complementa la modernització de l'edifici terminal, amb una inversió d'11,6 milions d'euros, durant l'anterior període regulador.

Sigue el canal de La SER en Whatsapp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00