Economía y negocios

Usuaris de Rodalies de l'R4 canvien per ara a FGC: "Dos trens per hora és absolutament insuficient"

La línia del Vallès de FGC aquest dilluns va incrementar un 5% el nombre de passatgers

Imatge de l'estació dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) de Plaça Catalunya(ACN)

Diversos usuaris que habitualment fan servir l'R4 de Rodalies han optat aquest dimarts per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC): "Dos trens per hora és absolutament insuficient". Així ho ha expressat Rafael Ibero davant el pla marcat per Renfe per aquesta jornada (dos trens per hora i sentit entre Manresa i l'Hospitalet). Ibero viu a Barberà del Vallès i per arribar a la feina ha anat amb el seu vehicle particular fins a Bellaterra, on ha pujat en un comboi de la línia S2 de FGC fins a Plaça Catalunya. Ha afirmat que "fins que no hi hagin condicions de Renfe més clares" seguirà, per ara, aquest itinerari. La línia del Vallès de FGC ha augmentat un 2,6% el passatge d'aquest dimarts en hora punta.

Ibero ha calculat que aquesta modificació que ha fet de la ruta suposa uns "20 o 25 minuts de més". També ha alterat la seva rutina Nicolàs Moreno, que ve de Terrassa, i ha passat de Rodalies a FGC: "M'he comprat la targeta perquè si no és impossible arribar". Moreno s'ha plantejat que passi a ser el seu transport habitual, ja que "està molt millor", encara que ha puntualitzat que s'ha de mirar el tema econòmic, perquè amb Rodalies viatja amb l'abonament recurrent que és gratuït.

Per altra banda, Yoana Rangel, que també ve de Terrassa, fa unes setmanes va fer el canvi a FGC "pels endarreriments" a Rodalies. Rangel ha subratllat que el temps de trajecte amb l'R4 és menor que amb la línia del Vallès de FGC, però amb les incidències acaba "trigant més". Alhora, també ha destacat que el ferrocarril que opera la Generalitat té un horari més ampli, especialment els caps de setmana.

Els contratemps a la xarxa de Rodalies també són un motiu per a Gisela Crusat per optar per FGC per anar a la universitat, perquè amb Rodalies "arribaria tard sempre" i els trens "no arriben a l'hora". Crusat és assídua als trajectes de Renfe de mitja distància per anar a Reus i n'ha remarcat que "va bé".

Increment d'usuaris

FGC acumula dues jornades amb una pujada de passatgers per l'absorció de persones procedents de Rodalies. Segons ha precisat l'operadora en les hores punta (8.30 a 9.30 hores) d'aquest dimarts hi ha hagut una crescuda del 2,6%, sense produir-se "aglomeracions ni cues destacables". Aquest dilluns es va incrementar un 5%, mentre que a la línia de Llobregat-Anoia va ser d'un 2%.

El Departament de Territori manté per aquest dimarts el reforç d'aquest servei amb el perllongament de l’hora punta a la línia del Vallès més enllà del seu horari habitual, amb un tren cada 5 minuts per Terrassa i Sabadell i un cada 2,5 minuts per Sant Cugat. També l'increment per a la circulació de combois per la tarda. D'altra banda, entre Barcelona i Martorell s'ha doblat l'oferta.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00