Sociedad

Neix una plataforma veïnal que reclama reduir el turisme a Girona: "Hem arribat al límit"

Insten a fer inspeccions per detectar allotjaments il·legals o un cens d'expatriats que viuen a la ciutat

Cathedral of Girona, Spain. Backlighting. Main facade with staircase and buildings on either side. / Fernando Nieto Fotografía

Veïns i entitats "preocupats" per les conseqüències negatives que "la massificació" i la "gentrificació" tenen a la ciutat han creat la 'Plataforma pel decreixement turístic Girona'. Aquest dijous han fet públic el manifest, que busca sumar adhesions i pressionar les administracions perquè adoptin mesures urgents. La plataforma subratlla que "es va tard" i consideren que la capacitat de Girona i de l'àrea urbana ha arribat "al límit". Entre les mesures que proposen hi ha fer inspeccions per detectar allotjaments il·legals o un cens d'expatriats que viuen a la ciutat. Alerten que l'increment sense limitacions del turisme ha creat "zones-gueto elitistes" que expulsen els veïns, que no poden fer front a l'augment del cost de la vida.

A l'Aquí Girona ho ha explicat en Pau, membre de la plataforma:

Neix una plataforma veïnal que reclama reduir el turisme a Girona

08:49

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1715858311814/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Segueix el canal de La SER a WhatsApp, on trobaràs tota la informació, esports i entreteniment: l'actualitat del dia i les notícies d'última hora, els millors vídeos i moments de la ràdio, entrevistes, reportatges i molt més.

Segueix el també pots tenir tota la informació de SER Catalunya al nostre canal de WhatsApp.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00