Sociedad

Detingut un home per intentar traslladar a França immigrants en situació irregular a través de Portbou

La Policia Nacional el va enxampar quan circulava amb cotxe a través del pas fronterer

El pas fronterer de Portbou amb un cotxe patrulla

La Policia Nacional ha detingut un home per intentar traslladar persones en situació irregular a França, a través del pas fronterer de Portbou (Alt Empordà). Els fets es van produir el passat set de maig, quan els agents feien un control rutinari a la localitat. Va ser aleshores quan van aturar el cotxe per comprovar la documentació dels ocupants i van comprovar que el conductor tenia localitat francesa, però els tres acompanyants es trobaven en situació irregular. Això va fer sospitar als policies que es podria tractar d'un cas de 'pastera rodant', que consta en que persones en situació regular intentin traslladar persones que no la tenen a països europeus.

A més, ho intenten fer a través de carreteres secundàries on creuen que hi pot haver-hi menys control policial. A més, fan servir cotxes de gamma mitjana-alta per tal d’intentar passar desapercebuts pels agents. En aquest cas es va constatar que els tres immigrants venien de Barcelona i intentaven creuar a França, a través d’aquest ciutadà que té nacionalitat del país gal. Per tot plegat, els policies van acabar detenint el conductor per afavoriment de la immigració irregular, si bé va acabar quedant en llibertat amb càrrecs.

Per la seva banda, a les tres persones que l’acompanyaven se’ls hi va obrir un expedient d’expulsió per haver infringit la llei d’estrangeria. Des de la Policia Nacional alerten que s’estan constantment canviant les estratègies per part de les persones que es dediquen al tràfic d’éssers humans, per tal d’esquivar els cossos de seguretat.

Segueix el canal de La SER a WhatsApp, on trobaràs tota la informació, esports i entreteniment: l'actualitat del dia i les notícies d'última hora, els millors vídeos i moments de la ràdio, entrevistes, reportatges i molt més.

Recorda que també pots tenir tota la informació de SER Catalunya al nostre canal de WhatsApp.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00