Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Sociedad

"Expedient Tiscar": una família assassinada a Burgos

L'únic fill que sobreviu i que no era en el pis on hi va haver la matança passa a ser el principal sospitós, segons la policia

"Expedient Tiscar": una família assassinada a Burgos

"Expedient Tiscar": una família assassinada a Burgos

16:39

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1716277434451/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

L'any 2004, van matar una família pràcticament sencera a Burgos. Només va quedar viu un dels fills. Vivia en un internat i no vivia amb ells, i passa a ser el sospitós número 1 de la massacre, a ulls de la policia. La policia no havia vist mai una escena tan cruenta. Però hi ha un segon sospitós: un veí que va interrompre, amb el soroll del seu tractor, el funeral.

L'endemà, el panteó va aparèixer amb pintades de color vermell, dedicades al pare assassinat, el Salvador Barrio: "Cabrón, hijo de puta, cabrón". Els diumenges a la nit, el Salvador dormia a La Parte de Bureba, per estar a prop dels camps on cultivava sègol i gira-sols. La Parte de Bureba és una pedania. Però aquest cop era diferent i s'havia quedat en el pis que tenien a Burgos, capital de província.

El Rodrigo Barrio llegeix a la Plaza Mayor de Burgos un manifest per demanar justícia per la mort de la seva família

El Rodrigo Barrio llegeix a la Plaza Mayor de Burgos un manifest per demanar justícia per la mort de la seva família

Dilluns no havia d'anar a llaurar els camps: havia d'anar a buscar una nova màquina recol·lectora, i li esperava una jornada laboral diferent. El que els forenses van trobar-se en el domicili ho recordaran tota la vida. Mai no havien vist una escena tan sagnant com aquella. El Salvador mai va arribar a recollir la màquina

El paquet de tabac

En una inspecció al domicili, veuen un paquet de tabac amagat a sota del bidet. Creuen que és del Rodrigo, del fill, i que l'amagava perquè els seus pares no l'enxampessin. El paquet és de marca Chesterfield. En paral·lel, recullen diverses burilles del terrat.

Els sorprèn que hi ha cigarretes de les quals no es pot agafar ADN. Totes de la marca Chesterfield, la marca del cartró que han trobat. O bé s'han fumat amb un filtre especial on no quedin restes o s'han deixat consumir sense fumar. O algú les ha canviat, perquè podrien incriminar-lo, i n'ha posat unes sense ADN.

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00