Tribunales

Roba la moto d’un jutge i quan els Mossos el detenen, la víctima estava de guàrdia al jutjat de Vilanova i la Geltrú

El propietari del vehicle es va haver d’inhibir cap a un company perquè no podia ser jutge i part implicada

Jutjats Vilanova i la Geltrú

Els Mossos d’Esquadra han detingut un veí de Vilanova i la Geltrú de 20 anys acusat de robar un ciclomotor aparcat al carrer i canviar-li les plaques de matrícula. A més, el van veure conduir tot i que no tenir carnet. Ja ha estat jutjat per la via ràpida i condemnat.

El lladre, sense antecedents, es va fixar en un ciclomotor Kymco Vitality que estava aparcat al carrer Forn de Vidre del municipi. La matinada del 16 de maig va trencar el bloqueig de la direcció, va fer el pont al vehicle i va aconseguir arrencar-lo.

A banda del robatori, va procurar tenir unes plaques d’una altra Kymco per substituir les del ciclomotor robat i intentar passar desapercebut. Va canviar la matrícula groga típica per una altra que corresponia a una altra moto de la mateixa marca i model, de manera que si la policia comprovava les xifres no es corresponien amb les del vehicle original.

El titular de la moto, jutge de Vilanova, va presentar denúncia l’endemà mateix. El vehicle, que normalment fa servir la seva dona, va ser localitzat quatre dies després per agents de paisà del grup Fura, de la comissaria de la població. Els policies es van acostar al vehicle i quan estaven fent comprovacions, va aparèixer un noi que se’ls va encarar i els va dir: “¿Qué le estáis haciendo a mi ciclomotor?”. Els agents van passar les plaques de matrícula a la sala de comandament i els van donar informació d’un altre vehicle. Però davant l’actitud del noi que tenien davant van fer més comprovacions.

Van fixar-se amb el número de bastidor del Kymco i van descobrir que era el del ciclomotor del jutge. Van detenir el jove allà mateix acusat de falsificació documental per la placa doblada i per robatori i furt d’ús de vehicle. Un mosso de l’Oficia d’Atenció Ciutadana l’havia vist unes hores abans conduint el ciclomotor tot i no tenir carnet.

El més curiós del cas és que quan el detingut havia de passar a disposició judicial, qui estava de guàrdia era l’amo de la moto, el jutge d’instrucció 7 de Vilanova, que justament havia entrat a la guàrdia aquell dilluns.

Com que no podia ser jutge i part del cas, va inhibir-se a favor del titular del jutjat 5. Després, el cas va anar a repartiment i es va celebrar un judici ràpid en el qual el lladre es va conformar a una pena de 12 mesos de presó, sense entrada entre reixes perquè no tenia antecedents, una multa de 2.000 euros per la falsedat documental i per conduir sense permís i a 500 euros d’indemnització pels danys al vehicle.

La moto ja torna a ser en mans del jutge i de la seva dona. I el detingut ha debutat en el món delinqüencial amb una víctima que no oblidarà.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00