Aquí GironaAquí Girona
Sociedad

"Allà dalt, a banda d'estels, galàxies i nebuloses, s'hi mouen satèl·lits amb bones intencions i altres de dolentes"

Defensa adjudica a una empresa gironina el proveïment de telescopis en remot per explorar l'espai

Alguns dels telescopis que es subministraran.

Alguns dels telescopis que es subministraran. / Telescopiomania

El Ministeri de Defensa ha adjudicat a l'empresa gironina Telescopiomania el subministrament de sis telescopis operats en remot per fer seguiment de satèl·lits, elements d'òrbita terrestre d'alt interès i brossa espacial. El projecte (SAURON) es fa mitjançant el Real Observatori de l'Armada a San Fernando (Càdis), un ens que fa 265 anys que es dedica a l'observació astronòmica, astronomia de posició i astrometria. Els aparells que proporcionarà aquesta empresa de Girona permetran millorar la capacitat d'avaluació, potenciant el camp de vigilància i seguiment d'objectes en òrbita. Fundada fa 12 anys, Telescopiomania, va començar proveint de telescopis a amants de l'astronomia i ara ja té una cartera de 50.000 clients, alguns tan importants com l'Institut Astronòmic de Canàries o l'Agència Espacial Europea i, recentment, ha iniciat una nova via de negoci amb l'organització de viatges per anar a presenciar aurores boreals o eclipsis totals de sol.

Hem parlat amb els socis fundadors Xavi Nieto i David Fernández, a l'Aquí Girona.

Xavi Nieto i David Fernández, fundadors de Telescopiomania

15:51

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1717503927529/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00