Sociedad

Els hotelers de Lloret de Mar aturen la dessaladora privada fins l'any que ve

El gremi anuncia que buscarà una ubicació definitiva de la instal·lació

La dessaladora s'instal·larà a la part final del Passeig Marítim de Lloret de Mar.

La dessaladora s'instal·larà a la part final del Passeig Marítim de Lloret de Mar. / R.M.P.

El Gremi d'Hostaleria de Lloret de Mar (Selva) ha aturat temporalment la implantació de la dessaladora mòbil que havien d'instal·lar al passeig marítim per omplir les piscines aquest estiu. Les pluges d'aquesta primavera han incrementat les reserves hídriques i ara les previsions indiquen que les reserves hídriques podrien aguantar fins al gener del 2025. Per això el gremi ha anunciat que la posada en funcionament de la dessaladora s'ajorna, com a mínim, fins al gener del 2025 que és quan podrien produir-se noves restriccions d'aigua. Mentrestant, els hotelers buscaran una ubicació definitiva per a la dessaladora mòbil, que havien pensat situar en un extrem del passeig marítim de forma provisional.

Les pluges d'aquesta primavera han aixecat la fase d'emergència per sequera i això permet als hotelers omplir les piscines amb aigua de la xarxa pública. Els establiments de Lloret de Mar havien comprat una dessaladora mòbil que havien d'instal·lar en un extrem del passeig marítim a partir d'aquest mes de juny. Aquesta instal·lació havia d'agafar aigua del mar, treure'n la sal, i abocar-la en un dipòsit perquè camions cisterna la repartissin pels hotels i omplir-ne la piscina.

Ara, però, aquest projecte s'ha ajornat 'sine die' perquè els hotelers no necessiten dessalinitzar l'aigua amb la fase d'excepcionalitat vigent. Des del Gremi d'Hostaleria de Lloret de Mar apunten que faran un ús molt responsable de l'aigua en el reompliment de piscines aquest estiu, però descarten posar la dessaladora en funcionament. L'horitzó és el gener del 2025, que és quan previsiblement s'acabaran les reserves hídriques que hi ha actualment. Si no plou més, el Govern haurà de tornar a aplicar restriccions.

En aquest sentit, el gremi ja treballa perquè si fes falta es posés la dessaladora en funcionament a partir del gener. Ho faran, però, en un altre punt que no generi impacte visual com estava previst que passés en un dels extrems del passeig marítim. Des del gremi i amb la col·laboració de l'Ajuntament de Lloret de Mar estan estudiant ubicacions alternatives. Una d'elles és instal·lar-la a prop de la depuradora que hi ha al municipi.

La Generalitat, en canvi, manté les 12 dessalinitzadores

La Generalitat i el Corsorci d'Aigues de la Costa Brava asseguren que mantenen la previsió que tenien d'instal·lar 12 dessalinitzadores al litoral gironí. Apunten que està previst que les quatre primeres, que s'instal·laran a l'estació de tractament d'aigua potable d'Empuriabrava, a l'Alt Empordà entrin en funcionament a principis del mes de juliol. I que quatre més, que s'han d'instal·lar a Roses arribin durant l'estiu. La resta, com estava previst, començaran a funcionar a partir del setembre.

Les dessalinitzadores costaran 10 milions d'euros que es pagaran a parts iguals entre l'Agència Catalana de l'Aigua i el Consorci de la Costa Brava.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00