Sociedad

Nou servei de benestar emocional per a joves a Tarragona

"Ara t'escolto" oferirà diverses sessions d'atenció psicològica de manera confidencial als joves d'entre 16 i 30 anys que ho sol·licitin

Responsables municipals del servei amb part de l'equip de govern / Eva Hidalgo

Tarragona

Els joves de Tarragona compten a partir d'ara amb un nou programa pioner d'atenció a la salut emocional, que neix amb l'objectiu de donar resposta a problemes que van a l'alça. El servei Ara t'Escolto oferirà entre tres i cinc visites amb dues psicòlogues a tots els interessats d'entre 16 i 30 anys, una franja d'edat en la que els casos d'estrés i ansietat han augmentat un 75% i les depressions un 7%; De fet, el suïcidi ja és la segona causa de mort.

Els usuaris poden demanar cita per Whatsapp al telèfon 671 350 671 o bé a la web de Tarragona Jove. Un cop rebuda l'atenció, seran derivats a d'altres serveis si és necessari tal i com explica una de les professionals de l'equip, Mar Espasa: "trobaran dues psicòlogues i tindran un espai de conversa individual, tranquil i sense judicis ni pressió, on se'ls orientarà i redirigirà en cas de necessitat". L'alcalde de la ciutat, Rubén Viñuales, n'ha remarcat la importància als micròfons del programa Aquí Camp de Tarragona: “El benestar emocional dels i les nostres joves és un repte i una meta de ciutat, no és un problema de la joventut sinó un problema de salut pública que afrontem i entomem".

Hi ha dues excepcions de persones que no s'hi podran acollir, qui ja tingui una patologia diagnosticada o bé qui ja estigui rebent atenció, ja que es considera que en ambdós es duplicarien recursos.

D'altra banda, per les persones menors de 16 anys existeix des de la pandèmia un altre servei al qual adreçar-se, "Kesse t'escolto".

Eva Hidalgo

Eva Hidalgo

Periodista a SER Tarragona - Ràdio Reus i apassionada de l'ofici d'explicar històries.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00