Sociedad

El port de Tarragona inaugura la nova terminal de creuers amb capacitat per tres vaixells simultanis

El nou edifici permet millorar la gestió de les operatives

Exterior de la nova terminal / acn

Tarragona

El port de Tarragona ha inaugurat aquest dimarts la nova terminal de creuers, amb capacitat per gestionar tres vaixells simultanis. Ubicada al moll de Balears l'ha desenvolupada Global Ports Holding, que hi ha destinat 5,5 MEUR i que compta amb una concessió per dotze anys de l'Autoritat Portuària de Tarragona (APT). El president del port de Tarragona, Saül Garreta, ha destacat que "aquesta nova infraestructura permet oferir una operativa molt més còmoda i àgil". La directora de Tarragona Cruise Port, Alba Colet, ha apuntat que l'objectiu de la infraestructura tarragonina és que d'aquí a dotze anys la ciutat rebi uns 250.000 creueristes, més del doble dels 115.000 que van arribar l'any passat.

Colet ha destacat que el port tarragoní "ha anat consolidant el turisme de creuers" en els últims anys perquè és "estratègic", ja que està situat a prop de l'aeroport de Barcelona. "Podem guanyar escales de creuers en trànsit però també dels que comencen i finalitzen el trajecte a Tarragona", ha assenyalat. En una línia similar s'ha expressat l'alcalde de la ciutat, Rubén Viñuales, que ha comentat que no s'ha de pensar "només en clau local, sinó de territori". "Tenim capacitat per créixer, però ha de ser sostenible socialment, econòmicament i mediambientalment", ha dit.

Per Garreta, el nou edifici permetrà rebre els creueristes en millors condicions que fins ara i ha remarcat que "com millor experiència tinguin, més valor aportaran". Amb tot, ha afirmat que la infraestructura ha de millorar moltíssim els pròxims anys i ha xifrat en 16 MEUR la despesa que farà el port per electrificar els molls amb "energia renovable i de proximitat". Un servei que es preveu pel 2026. A més, ha avançat que el president de Global Ports Holding, Mehmet Kutman, té interès "en fer una inversió de bastants dígits en fotovoltaica i tres molins eòlics" que s'instal·larien a prop dels molls.

Com a impulsor del nou edifici de la terminal, Kutman n'ha destacat la sostenibilitat. Segons ha apuntat el port de Tarragona, durant la construcció de la terminal de creuers s'ha reduït un 50% la generació de residus i s'han disminuït les emissions de CO2 en un 60%. Així mateix, l'edifici consumirà un 40% menys d'energia en climatització respecte altres immobles similars. "Com el major operador de ports de creuers del món, estem compromesos a contribuir als ambiciosos objectius de la indústria de creuers per reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle", ha comentat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00