Sociedad

La variant d'Anglès, operativa el setembre

Les obres entren en l'última fase i el Departament de Territori calcula que estaran llestes després de l'estiu

Visita d'obres a la variant d'Anglès.

Visita d'obres a la variant d'Anglès. / ACN

Girona

El Departament de Territori preveu obrir al trànsit la variant d'Anglès el mes de setembre. Ho ha anunciat la consellera Ester Capella després d'una visita d'obres on ha recordat que és el projecte "més important" del Departament a la demarcació de Girona actualment.

És un traçat d'1'6 kms amb un túnel de 500 metres que costa uns 30 milions d'euros. Enllaçarà la N-141e -que connecta amb Girona- i la C-63 -que va de Santa Coloma de Farners a la Vall d'en Bas- sense necessitat de passar per dins del poble. Per la primera carretera hi passen uns 12.000 vehicles diaris i per la segona 7.000. Un 8% d'aquests són camions i es calcula que ara deixaran de creuar el poble d'Anglès uns 5.000 vehicles diaris.

Aquesta infraestructura permetrà millorar la connexió de Girona i Olot amb la Selva. A més, oferirà una connexió ràpida del municipi amb l'Eix Transversal. Això millora la competitivitat del municipi i l'alcalde, Jordi Pibernat, confia que serveixi de revulsiu per desenvolupar una zona industrial, que portava dècades aturada.

Per altra banda, l'obertura de la variant d'Anglès alliberarà de trànsit la travessera del municipi. Ara, Territori està asfaltant aquest carrer i preveu cedir-lo a l'ajuntament quan la variant estigui oberta. L'alcalde ha detallat que aquest divendres ja es reuniran amb els comerciants per veure com afronten el repte de "repensar" el carrer de la Indústria, que és la travessera d'Anglès.

La consellera Capella ha recordat que el projecte ha patit un sobrecost de pràcticament 10 milions d'euros perquè, amb els treballs començats, van haver de reconfigurar-lo per motius geològics i geotècnics.

La consellera ha assegurat que aquesta modificació els ha permès incorporar altres canvis com ara la integració de la via verda que hi ha a l'entrada d'Anglès des de la carretera N-141e. Fins ara, les bicicletes havien de creuar la carretera i, amb el canvi, tindran un pas soterrat que evitarà que passin pel mig. També es passarà el cable de fibra òptica per estendre-la al municipi i es millorarà la circulació per a vianants fins al cementiri municipal.

A més, el túnel compta amb tecnologia punta i, en cas de necessitat, permetrà transmetre ordres als que hi circulin ones d'FM que es podran escoltar als sintonitzadors que incorporen tots els vehicles.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00