Sociedad

L'Espluga de Francolí rebrà subministrament de l'aigua de l'Ebre a partir de l'agost

La connexió permetrà acabar amb les restriccions per sequera que fa anys que pateixen els seus habitants

Josep Maria Vidal, alcalde de l'Espluga / Eva Hidalgo

L'Espluga de Francolí

Els talls de subministrament d'aigua de 14 hores al dia i els camions cisterna a l'Espluga de Francolí seran història a partir de l'agost, quan el municipi es connectarà a la xarxa del Consorci d'Aigües de Tarragona i rebrà aigua de l'Ebre. Les obres de la canonada que anirà fins el ramal de Montblanc, un total de 4 kilòmetres, no s'enllestiran fins a mitjans de setembre, però abans ja serà possible fer-ne ús segons ha explicat l'alcalde, Josep Maria Vidal, als micròfons de SER Catalunya: "tècnicament és viable i ja comptem amb el vist-i-plau de l'ACA".

El consistori es gasta anualment 1M d'€ en aportacions exteriors d'aigua, una mitjana de 5-10 camions diaris "tot i que hi ha hagut cops que han hagut de fer fins a 35 viatges" per aportar entre un 30 i un 50% de les necessitats hídriques del municipi; Tot i així, no n'hi ha prou i cal tallar l'aigua des de les 20h fins a les 10h del matí a diari. La connexió amb el CAT serà la principal solució, però Vidal no vol jugar-s'ho tot a una sola carta i és per això que s'han dut a terme altres mesures que facin l'Espluga més resilient en èpoques de sequera, com ara canvis tarifaris de l'aigua, digitalització dels comptadors o nous pous per tenir noves captacions.

D'altra banda, s'han revisat també els consums més elevats, ja que s'havien detectat més de 100 comptadors que consumien més de 50 metres cúbics al trimestre. Ara se'ls està avisant per carta, i en cas que no canvii el comportament, hi haurà una sanció.

Eva Hidalgo

Eva Hidalgo

Periodista a SER Tarragona - Ràdio Reus i apassionada de l'ofici d'explicar històries.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00