Sociedad

"Carmina Burana" de la Fura dels Baus inaugurarà el Temporada Alta 2024

Es podrà veure a l'Auditori de Girona el 13, 14 i 15 de setembre. El festival començarà a principis d'octubre

GRA396. MADRID, 15/01/2015.- Un momento del espectáculo Carmina Burana, puesto en escena por la compañia de teatro La Fura dels Baus, en los Teatros del Canal de Madrid. EFE / J. J. Guillen. / J.J. Guillen (EFE)

Girona

Temporada Alta, conjuntament amb Ibercamera han programat tres funcions de "Carmina Burana" de la Fura dels Baus, que servirà com a tret de sortida del festival Temporada Alta 2024. Un espectacle que comptarà amb projeccions audiovisuals, amb una quarantena de músics, entre actors i orquestra, i la presència d'un cilindre de 8 metres de diàmetre sobre l'escenari.

S'hi representaran els 24 poemes que el compositor alemany Carl Orff va musicar entre 1936 i 1937 i que van escriure goliards, persones que havien deixat de ser monjos, durant els segles XII i XIII. La Fura dels Baus ho va convertir, fa més de 10 anys, en un muntatge operístic. Carlus Padrissa, el director artístic -que ha descrit aquesta peça com "un hit" i que "la coneixem tots sense haver-la après"- ha assegurat que Orff "ja va dir que era una partitura feta per imatges, per deixar anar la imaginació" i això és el que han volgut plasmar en el seu treball. "La música ja funciona per si mateixa" apunta, "el que li faltava era donar-li aquest caràcter operístic, convertir-ho en una cantata escènica".

En aquest Carmina Burana, on es vol retratar "com una nena es converteix en una dona", els actors canten des de dins de l'aigua o a sobre una plataforma a cinc metres d'altura. L'espectacle ja acumula 410.000 espectadors d'arreu d'Europa, Àsia i Amèrica.

El president d'Ibercamera, Josep Maria Prat, ha apuntat que aquest és un espectacle que perviu en el temps perquè "no té vinculació temporal ni cultural". Per això permet que 'Carmina Burana' sigui un espectacle transversal en qualsevol cultura i que permeti mantenir la mateixa estructura després de més de 10 anys de l'estrena.

L'espectacle donarà el tret de sortida del festival Temporada Alta. Es podrà veure el 13, 14 i 15 de setembre a l'Auditori de Girona. És la primera col·laboració que el festival fa amb Ibercamera. La programació de l'edició d'aquest any començarà a principis d'octubre.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00