Sociedad

Les restriccions al Cap de Creus s'avancen i s'allarguen

La restricció de cotxes es començarà a aplicar el 22 de juny i s'allargarà fins l'11 de setembre.

Un informador del Parc Natural del Cap de Creus donant indicacions.

Un informador del Parc Natural del Cap de Creus donant indicacions. / Ajuntament de Roses

Girona

L'Ajuntament de Roses ha decidit avançar les restriccions per accedir en cotxe al Cap de Creus aquest estiu. Cada any s'aplicaven durant el mes de juliol i l'agost, però enguany la restricció es començarà a aplicar a partir del 22 de juny i s'allargarà fins l'11 de setembre.

A partir d'aquest dissabte no es podrà entrar en cotxe al parc natural del Cap de Creus des de les 10 del matí fins a les 5 de la tarda. Es tracta d'una mesura per conservar l'espai natural i per evitar risc en casos d'emergència.

Només es podrà entrar en aquestes cales en aquesta franja horària si es fa a peu, en bicicleta o amb una reserva d'un dels restaurants. També es prohibeix acampar durant les nits.

L'Ajuntament recorda que la mitjana de vehicles retornats des del punt d'accés durant del mes de juliol és de 300 vehicles, i a l'agost, ronda els 700. La mesura s'allargarà fins l'11 de setembre i no fins el 31 d'agost com en anys anteriors.

El punt de control i barrera d’accés mantindrà la ubicació de l’any passat, al paratge de la Torre d’en Sastre. Es permet així una millor mobilitat de retorn cap a Roses quan la barrera està tancada, ja que el gir de tornada és més fàcil des d’aquest punt que des de l’anterior, situat al mirador de Falconera.

Estarà gestionat per informadors, un del Parc Natural del Cap de Creus i dos contractats per l’Ajuntament. S'encarregaran d’obrir i tancar de la barrera, del control d’autoritzacions i de les tasques d’informació.

A més, el Parc disposarà de dues parelles de Guardes Rurals, que recorreran el parc vetllant per controlar el compliment de les normes i oferir la informació als usuaris.

Vehicles autoritzats i declaracions responsables

La limitació d’horari és exclusiva per a vehicles de 4 rodes o més. En canvi, poden circular durant tot el dia motocicletes, ciclomotors, bicicletes. També es permetrà el pas d'usuaris autoritzats com propietaris, familiars i visites a aquestes persones; empreses de serveis de les activitats del parc i els seus treballadors; ramaders i clients amb reserva. Per acreditar aquestes autoritzacions, el consistori ofereix models de declaració responsable.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00