Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Más deportes

Maica García: "Anem a per la medalla d'or, aquest equip pot aconseguir-ho"

Al 'Què t'hi Jugues!' parlem amb la waterpolista Maica Garcia, subcampiona olímpica i jugadora de la selecció espanyola abans dels Jocs de París

Maica García: "Anem a per la medalla d'or, aquest equip pot aconseguir-ho"

Maica García: "Anem a per la medalla d'or, aquest equip pot aconseguir-ho"

12:10

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1718629091545/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Amb només 21 anys i en la seva primera participació en uns Jocs Olímpics, Maica Garcia va aconseguir la seva primera medalla olímpica, de plata, en la també primera participació olímpica del waterpolo femení espanyol. Seria la primera de les dues medalles de plata que la sabadellenca de 33 anys té en el seu palmarès, juntament amb una d'or, dues de plata i una de bronze en els Campionats del Món, i dues d'or, una de plata i una de bronze en Campionats d'Europa. Al 'Què t'hi jugues!' hem pogut parlar del seu palmarès i molt més amb Maica Garcia.

En els seus ja quarts Jocs Olímpics, la waterpolista catalana ha destacat el seu gran objectiu per a París "nosaltres treballem i no anem allà a perdre, anem a per la medalla d'or. Jo crec, amb tot, que aquest equip pot aconseguir-ho." Un equip molt canviat des del seu debut a Londres 2012, on la mitjana d'edat de les jugadores era d'uns 23 anys.

Maica destaca els "canvis generacionals que m'han fet anar madurant com a persona i com a jugadora". Tot i aquests canvis, l'equip és com una família, tal i com afirma la jugadora al 'Què t'hi jugues!', "totes treballem cap al mateix objectiu". Un dels objectius d'aquesta selecció espanyola de waterpolo femení és ben clar: guanyar el més que desitjat or olímpic. Sobre el fet d'encara no haver-lo aconseguit, Maica ho té molt clar. "A vegades no et sents valorat o recompensat per la gent externa, s'ho prenen com un fracàs. No saben el que hi ha darrere, treball, sacrifici i esforç, això no és cosa d'un dia, portem una carrera molt llarga i sempre volem guanyar."

La polèmica amb els abanderats i abanderades

Tot i que encara no hi ha una decisió oficial presa sobre quins seran l'abanderat i l'abanderada espanyols en la cerimònia inaugural del proper 26 de juliol, amb incompatibilitat d'horaris d'alguns d'ells i d'elles per competir l'endemà d'aquesta, qui segur que no ho serà és la mateixa Maica. "S'ha de respectar, no és una decisió nostra." Per arribar-hi s'ha de "posar en valor el que hem fet pel waterpolo d'aquí a uns anys fins ara. Al final es tenen en valor altres resultats, com la medalla d'or olímpica", es lamentava la de Sabadell.

Veurem si Maica Garcia tindrà opcions de ser abanderada espanyola en els Jocs Olímpics del 2028 de Los Angeles. La que va ser millor jugadora d'Europa fa just 10 anys, afirma que es troba en un gran moment. Tot i això, admet als micròfons del 'Què t'hi jugues!' respecte a uns cinquens Jocs Olímpics que tot i estar amb ganes, no sap que passarà d'aquí a quatre anys. "Estic bé i vull continuar, però els meus objectius estan a curt-mig termini, ja no puc pensar d'aquí a quatre anys perquè estic en la situació que estic. Si puc arribar, tot m'ho respecta i tinc ganes, per què no."

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00