Sociedad

Tret de sortida al Concurs de Focs Artificials de Tarragona

Quatre nits de focs artificials ompliran el cel de la Punta del Miracle des d'avui i fins dissabte

Focs de la pirotècnia italiana Polessi / Cedid

Tarragona

Quatre pirotècniques es lluiran al 32è Concurs Internacional de Focs Artificials Ciutat de Tarragona: els espectacles començaran a les 22:30h i es podran gaudir des de la Punta del Miracle. Enguany el concurs ha arrencat amb una prèvia, un espectacle de drons dissenyat per a tots els públics però especialment per a les persones amb sensibilitat acústica. Amb el nom de “Geometrics”, l’espectacle desplegava 200 drons en una dansa acompanyada per una banda sonora composada a mida.

Aquest dimecres i fins a la nit de dissabte, les pirotècnies, dues d’espanyoles, una d’italiana, i una de francesa, comencen a concursar disputant-se la possibilitat de poder disparar tota la pirotècnia durant les festes de Santa Tecla. La pirotècnia Josman, de Cambeo – Coles (Ourense), serà la primera en oferir avui la seva proposta. Demà dijous serà el torn de Pibierzo, de Villaverde de la Abadía (Lleó), mentre que divendres actuarà la pirotècnia Polessi, de Canepina (Itàlia), qui ja va guanyar el certament tarragoní el 2018 i és l'única que repeteix. Finalment, la francesa Ciels en Fête serà l'encarregada dissabte de tancar el concurs.

El pressupost d’aquest any és de 160.000 euros amb Endesa com a patrocinador principal, que ha fet una aportació de 7.500 euros. Des de la regidoria de Cultura, pretenen incrementar la dotació que es destina a cada pirotècnia, amb l’objectiu d’estar a l’alçada, segons ells, de la resta de concursos de primera fila d’Espanya. La regidora de Cultura, Sandra Ramos, ha explicat que molta de la gent que va a veure el concurs, l’any passat van ser al voltant de 60.000 persones entre divendres i dissabte, es queden a sopar o a fer un gelat. És per això que vol estudiar l’impacte econòmic que significa el concurs per a la ciutat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00