Última hora

OBITUARIO Muere a los 90 años la escritora Rosa Regàs

Sociedad

Nou magatzem del Banc d’Aliments al Camp de Tarragona

El banc d’aliments del Camp de Tarragona obre una nova nau per a la recollida i distribució d’aliments i fa una crida a la població a la recerca de persones voluntàries

Nou magatzem del Banc d'Aliments a les comarques tarragonines / cedida

Reus

A partir del setembre es posarà en funcionament el nou magatzem del Banc d’Aliments del Camp de Tarragona que cobrirà el Baix Pendès, la Conca de Barberà, l’Alt Camp i el Tarragonès. El nou espai, de 1800 metres, situat al polígon farà costat a l’antiga seu,  que es troba al mig de la ciutat de Reus, fet que hi complica l’accés dels camions i  la distribució. Amb els dos magatzems en funcionament, es compartiran les distribucions del territori i es reorganitzaran les càrregues de treball.

El Banc d’Aliments fa una crida a noves persones voluntàries que vulguin participar tant en la distribució d’aliments com en les tasques d’administració. Arran del model de targetes moneder del Fons Social Europeu, aplicat des de l’1 de gener, les ajudes alimentàries es destinen a famílies d’extrema vulnerabilitat que tinguin nens, nenes, o adolescents a càrrec. Això suposa, tal com lamenta Josep Maria Solanes, president de la Fundació del Banc d’Aliments del Camp de Tarragona, que “queden exclosos d’aquesta ajuda els col·lectius de persones que també tenen necessitats socials però no la condició de la càrrega familiar”. “Hem hagut de multiplicar per tres el nostre esforç” explica el president de la fundació, perquè ja no reben ni la mateixa quantitat d’aliments, ni els mateixos recursos econòmics per part de la Comunitat Europea. També ha expressat el seu descontentament respecte a les targetes moneder: “no ens agrada gestionar targetes, la nostra tasca és la de distribuir aliments”.

Es tracta d’ "un gran pas endavant pel Banc d’Aliments del Camp de Tarragona, que està a l’expectativa de començar a omplir la nau de noves persones voluntàries i, per descomptat, d’aliments". Una fundació que, segons Santiago Castellà, Subdelegat del Govern a Tarragona, “transmet a la societat valors que són necessaris, removent consciències ètiques per a una societat més forta, solidària i compromesa”.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00