Sociedad

Reus comença a instal·lar els sensors de la ZBE que mesuraran la qualitat de l'aire i el soroll de la ciutat

Els aparells s'ubicaran en deu punts del municipi per fer un seguiment constant dels valors mediambientals

Inici de la instal·lació / cedida

Reus

L'Ajuntament de Reus ha començat a instal·lar sensors a una desena de punts de la ciutat per tal de mesurar la qualitat de l'aire i el soroll. L'acció s'emmarca en el desplegament del projecte tècnic de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) que té per objectiu la millora de la salut de la ciutadania i la lluita contra el canvi climàtic, a partir de la reducció de les emissions contaminants. En conjunt, el projecte preveu el control i monitoratge dels diferents accessos a la ZBE mitjançant càmeres lectores, així com càmeres de seguiment per conèixer l'estat del trànsit en els principals accessos d'entrada a la ciutat, una xarxa de sensors i una plataforma de gestió de les dades obtingudes, entre altres.

Els sensors s'han instal·lat a l'avinguda de l'Onze de setembre, al passeig Sunyer, al raval del Pallol, a l'avinguda de Marià Fortuny, a l'avinguda dels Països Catalans, al passeig Prim, a l'avinguda de Jaume I, al carreró del Gas, a l'avinguda de Sant Bernat Calbó i al carrer del Mas Tallapedra.

Pel que fa al conjunt del projecte, la licitació d'aquest s'ha fet en dos lots. Un primer, adjudicat a Alumbrados viarios SA per un import de 530.720,19 euros (IVA inclòs), el qual contempla el subministrament, instal·lació, execució i posada en servei de dinou càmeres lectores de matrícula -distribuïdes en catorze punts-, nou càmeres panoràmiques i una pantalla digital d'informació interactiva en les principals rotondes de la ciutat. El projecte preveu 8,2 quilòmetres de fibra òptica per garantir la connectivitat dels dispositius.

Aquest lot també contempla l'obra civil d'uns 2,3 quilòmetres de canalització, els 120 panells de senyalització fixa necessària, els 44 senyals d'informació de lectura matrícula i els 36 senyals d'informació de gravació per videovigilància de trànsit.

El segon lot, adjudicat a Alumbrados viarios SA per un import de 170.507,32 euros (IVA inclòs), contempla el subministrament, instal·lació, execució i posada en servei de cinc antenes i un servidor per implantar una xarxa de sensors 'LoRaWAN', deu estacions base per al monitoratge de la qualitat de l'aire, so i altres paràmetres ambientals, dues estacions per mesurar els paràmetres meteorològics i tres pantalles digitals informatives d'informació interactiva en les principals entrades de la ciutat.

Segons el consistori, la previsió és que el lot 1 finalitzi aquest estiu i el lot 2 a l'hivern.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00