El Balcó
Sociedad

Maria Subirà, d'Eufòria: "La gent et comença a veure com una persona amb trajectòria assegurada i no és així"

La segona d'Eufòria ha explicat a El Balcó com és el després d'un èxit de quatre mesos

Maria Subirà, d'Eufòria: "La gent et comença a veure com una persona amb trajectòria assegurada i no és així"

Barcelona

Després de dos concerts al Palau Sant Jordi, la Maria Subirà va tenir agulletes durant dos dies; el primer al tronc i el segon a les cames. Ella és actriu de doblatge i una de les concursants que més ha triomfat aquesta edició d'Eufòria —va quedar segona— i avui a El Balcó volem saber què passa dins el cap i l'ànima d'algú després de viure 4 mesos intensíssims en una mena de núvol observat per milers i milers d'espectadors.

Com es viu la fama sobtada? Que et demanin autògrafs de la nit al dia? Que doblis el nombre de seguidors a les teves xarxes? I què passa amb l'entorn, amb les expectatives creades, amb la intimitat? Què suposa quedar segona i no primera? Com es torna a tocar de peus a terra després d'una espiral que t'ha xuclat per dins i fora, potser més del que esperaves?

On són els peus?

"Per sota el nivell de la terra", ha respost la Maria. La cantant ha apuntat que després de la "bombolla" que suposa un concurs com Eufòria, en què "comences a elevar-te a poc a poc", una no en té prou amb tocar de peus a terra, ha "d'enfonsar-se una mica" perquè sinó "et fa mal". I és que durant el concurs, multitud de fans l'esperaven a ella i als seus companys fora del plató perquè signessin autògrafs: "No havia viscut mai una cosa tan bèstia".

A banda, la Maria també ha parlat sobre les expectatives que es creen quan algú triomfa en un concurs com Eufòria: "La gent et comença a veure com una persona amb trajectòria assegurada i no és així". L'espanta poder arribar a "decebre", ja que li agrada "estar a l'altura", però té clar que no ha de lluitar pel que la gent espera, sinó per ella mateixa, per qui és de veritat. Espera, però, que a poc a poc les coses es vagin posant a lloc, ja que Eufòria, ja ho sabia, "tenia un inici i una fi" i ara el que toca és "començar a treballar".

La visibilitat

El més impactant per Subirà durant aquest procés és que s'ha convertit en un "referent" per tots els seus seguidors. Una cosa que li ha preocupat, sobretot a l'hora de "gestionar l'error". Però ella admet que ser un exemple a seguir forma part d'allò a que es vol dedicar, malgrat que no deixi de generar-li "vertigen i respecte".

Pel que fa a les xarxes, la Maria ha tingut la sort de no rebre hate, a diferència d'altres companys. Ara bé creu que hagués anat bé tenir un psicòleg dins del programa. De fet, ha recordat un taller que van fer per parlar de la gestió de l'èxit i el fracàs: "Un psicòleg el necessitaria tothom, però en una situació com aquesta no vindria gens malament".

El que li preocupava, sobretot, era com afectaria la seva exposició al seu entorn. Després d'alts i baixos, finalment no han patit les conseqüències negatives, però sí que han hagut de passar per la foto de rigor: "A la meva mare i àvia els han demanat autògrafs".

Laura Polo Dalfó

Redactora, productora, reportera i el que faci...