Què t'hi jugues!
Fútbol

"El Barça té el jugador amb més valor de mercat del món i el segon més desequilibrant de l'Eurocopa està boig per venir"

Al 'Què t'hi jugues!' hem parlat dels possibles fitxatges del Barça amb Àlex Delmàs

"El Barça té el jugador amb més valor de mercat del món i el segon més desequilibrant d'Europa està boig per venir"

Barcelona

Lamine Yamal i Nico Williams han estat la parella de moda de l'Eurocopa. Els dos extrems han estat diferencials durant tot el torneig, fins i tot a la final, amb el primer gol generat per Lamine i culminat per Nico. Amb la mirada ja posada en la nova temporada, el Barça treballa en les noves incorporacions, amb Nico com la peça clau perquè l'aficionat culer recuperi la il·lusió. Al 'Què t'hi jugues!' ho hem analitzat tot plegat amb Àlex Delmàs.

L'exfutbolista creu que el Barça necessita un perfil de jugador com el de Nico Williams: "Hem de diferenciar entre els extrems que són ràpids i van a l'espai i entre els que encaren, com és el cas de Lamine i Nico. Ara mateix el Barça té el futbolista amb més valor de mercat del món i el segon més desequilibrant d'Europa, que està boig per venir al Barça. Si el Barça pogués incorporar a Nico, faria un pas endavant".

Sobre la possibilitat de triar entre Nico Williams i Dani Olmo, Delmàs prioritza al futbolista de l'Athletic: "Jo fitxaria a Nico, sens dubte. Per mi Olmo és superior a totes les altres alternatives que té l'equip, exceptuant a Lamine. Ara bé, el perfil que més necessita el Barça és el d'algú que et generi coses per si sol".

I en referència al fitxatge de tots dos, Olmo passa a un tercer pla: "Fitxar-los als dos pujaria molt el nivell, però no hem d'oblidar que el Barça té una necessitat al migcentre defensiu i Dani Olmo seria la prioritat número tres. Sí és cert que té un punt d'especial i seria d'adaptació immediata. Per al migcentre defensiu, no sé si la millor opció és Zubimendi, Onana o recuperar a Nico, però necessitem un especialista en aquesta posició. El Barça no té aquest perfil ocupat des de les últimes dues temporades. Si arribés Zubimendi seria meravellós perquè em sembla un jugador preparadíssim per jugar de sis".

Quant a la lesió d'Araújo durant quatre mesos, Delmàs assegura que és el pitjor que podia passar-li al Barça a nivell defensiu: "Si algú havia d'estar de baixa, Araújo és la pitjor de totes. El Barça de Flick, teòricament, ha de voler pressionar molt a dalt i Araújo era fonamental en aquest aspecte. Això afectarà els laterals perquè no té cap corrector ràpid endarrere i pot fer que Koundé passi a jugar de central i es reorganitzin els laterals".