Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Quina és la situació del Nou Camp Nou i quan s'hi tornarà a jugar?

El club insisteix que abans d'acabar l'any l'equip tornarà a l'Estadi. Ho farà amb dues graderies preparades i unes 64.000 places d'aforament

Quina és la situació del Nou Camp Nou i quan s'hi tornarà a jugar?

Quina és la situació del Nou Camp Nou i quan s'hi tornarà a jugar?

06:20

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1721308755272/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

El FC Barcelona començarà la temporada a l'Estadi Olímpic Lluís Companys, a Montjuïc, mentre avancen les obres de construcció del nou Camp Nou. En aquest sentit, hi ha moltes preguntes sobre el futur nou estadi del conjunt blaugrana, que hem desgranat avui al 'Què t'hi Jugues!' de SER Catalunya.

Quan tornarà el Barça a jugar al Camp Nou?

El club insisteix oficialment que abans d'acabar l'any es jugarà un partit al Camp Nou. Però hi ha dues visions més: la de dins, que no és oficial (si es retarda un o dos mesos no passa res); i la d'empreses que participen en la construcció (que treballen amb la previsió d'obrir el camp durant el 2025).

Quants espectadors hi haurà quan tornem?

Uns 64.000, dividits entre primera i segona graderia.

Es jugarà la Champions al Camp Nou?

Sí, però només si el Barça passa de la fase de grups. La UEFA només permet canviar d'estadi un cop acaba la fase de grups, que aquesta temporada s'allargarà fins a finals de gener. Per tant, el Barça seguirà jugant la Champions a Montjuïc durant tota la fase de grups. Serà després, a partir del febrer, quan podrà traslladar-se al Camp Nou definitivament.

Com està l'estadi ara mateix?

S'estan fent feines a primera i segona graderia per deixar-les a punt per disputar partits. S'està reparant i reforçant l'estructura de l'estadi del 1957, sobretot la primera graderia, que estava força malmesa. També s'està treballant en la façana. I s'han instal·lat les bigues verticals sobre les quals descansarà la tercera graderia.

Què s'ha fet a la primera graderia?

S'ha retocat la inclinació per millorar la visibilitat que en alguns sectors era dolenta i s'ha rebaixat l'alçada del Gol Sud, on hi anirà la Grada d'Animació. S'ha rebaixat per facilitar la visió dels espectadors situats darrere de l'Espai d'Animació, ja que els aficionats d'aquesta zona habitualment veuen el partit dempeus.

Per què no s'ha tocat la segona graderia?

Perquè és patrimoni arquitectònic de Barcelona. Està protegida.

Quan s'acabarà la tercera graderia?

Es començarà a construir d'aquí a pocs mesos i es tindrà acabada l'estiu del 2025.

Com s'accedirà a les graderies quan se simultanegin obres i partits?

Se separaran dos blocs d'accés: un per accedir a la primera i segona graderies i un altre per pujar a la tercera sense passar pels altres pisos. Els accessos per pujar a tercera graderia estaran tancats i cap espectador trepitjarà cap zona en obres.

Com serà la coberta?

Serà una coberta amb una obertura central (la gespa no estarà tapada), similar a la de l'estadi Maracanà de Rio de Janeiro. Tindrà 50.000 metres quadrats i cobrirà tota la graderia, tot i que si plou i fa molt vent potser alguns aficionats es mullen. Es començarà a instal·lar a l'estiu del 2025.

Quan s'acabarà l'estadi?

Segons van explicar els responsables del club, hauria d'estar enllestit per l'inici de la temporada 2026-27.

Quants espectadors tindrà l'estadi acabat?

Uns 104.000.

Hi haurà vídeomarcador de 360 graus com al Bernabéu?

No. Estava previst que fos així, però es va canviar de parer. Segons explica el club oficialment és perquè les empreses que s'encarregaran del sistema audiovisual pensen que el marcador de 360 graus no aporta res. A més, també expliquen que, a nivell de patrocinis, no és efectiu perquè la pantalla no entra dins el pla televisiu. El Barça instal·larà, just sota la coberta, tres pantalles gegants.

Segueix el canal de La SER a WhatsApp, on trobaràs tota la informació, esports i entreteniment: l'actualitat del dia i les notícies d'última hora, els millors vídeos i moments de la ràdio, entrevistes, reportatges i molt més.

Recorda que també pots tenir tota la informació de SER Catalunya al nostre canal de WhatsApp.

Adrià Soldevila

Adrià Soldevila

Redactor de Deportes de SER Catalunya. Cubriendo la información del FC Barcelona desde 2014. Es autor...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00