EsplaixEsplaix
Sociedad

Juanjo Bona: "Estic molt content i molt orgullós d'haver pres aquest camí de la tradició i la veritat"

El cantant ens ha presentat el seu nou single 'Mís Tías', el seu procés de desconstrucció artística i els seus futurs projectes

Juanjo Bona: "Estic molt content i molt orgullós d'haver pres aquest camí de la tradició i la veritat"

Juanjo Bona: "Estic molt content i molt orgullós d'haver pres aquest camí de la tradició i la veritat"

21:51

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1722428441706/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Juanjo Bona és un dels concursants més estimats de l'Operción Triunfo de 2023. De seguida va fer gala d'una gran qualitat vocal i també d'un 'aragonisme' que li ha valgut el reconeixement de la seva gent. El quart lloc amb el que va acabar el concurs va sorprendre a propis i estranys però insistim, el fer bandera de le seves arrels tot just sortir de l'acadèmia va rebre el Premi Itinerant de Difusió d'Aragó.

Van fer una passada d'honor a la Romareda juntament amb l'altra concursant aragonesa, la Naiara i ambdós seràn pregoners al Pilar.

"Estic molt content i molt orgullós d'haver pres aquest camí de la tradició i la veritat", confesa Bona sobre la seva última cançó 'Mis Tías'.

El cantant en sortir de l'acadèmia tenia una idea del que seria la seva carrera musical i quin seria el seu camí, fins que va anar per primer cop a un estudi i es va adonar que allò que desitjava (fer música comercial, sortir a les ràdios, que tothom escoltes les seves cançons... Etc) no era per ell: "em vaig adonar que allò no era per mi, no li donaven tanta importància al missatge, de sobte, vaig coincidir amb gent que em va entendre, em van ensenyar referències i vaig congeniar", explica l'aragonès.

La vida d'en Juanjo Bona abans d'Operación Triunfo no deixa indiferent a ningú, va participar en la primera edició de 'Jotalent' l'any 2022, que va resultar guanyador. "Vaig aprendre moltíssim, allà vaig tornar al folklore, portava un ritme frenètic, però estava súper "curtit", ara m'ha canviat la veu, que és quelcom que patia, però amb exercicis i acompanyament vocal no em va afectar al cant", confessa Bona.

Durant la pandèmia, va decidir marxar a Madrid, a estudiar enginyeria Naval, ha confessat que la seva família és humil, i des de ben petit sabia que estudiar una enginyeria li donaria millors opcions econòmiques, va estar tres anys allà, després va marxar amb depressió i va tornar al món de l'art, el que sempre havia format part i al que gràcies a ell li va fer recuperar-se.

Ara que ja està fora de l'univers Operación Triunfo després de quedar finalista i tota una gira amb milers d'espectadors l'aragonès explica que sortir de l'acadèmia ho ha portat bastant bé: "He portat força bé la sortida de l'acadèmia, tinc el cap força quadriculat, en sortir no entenia res, vaig intentar entendre les coses i fer-me un màster de com va la indústria, i segueixo allà assabentant-me del que fa cada persona, estar unit a la meva família i la meva gent d'abans és el que m'hi ha mantingut"

El cantant ha explicat que a principis de l'any que ve podrem conèixer el seu nou disc, amb tot ple de referències als seus orígens, on podrem trobar el single 'Mis Tías'.

Recupera l'entrevista sencera aquí:

Andrea Ruiz García

Andrea Ruiz García

Graduada en Medios Audiovisuales por la Universidad Pompeu Fabra y Máster en Social Media. Realizó prácticas...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00