Què t'hi jugues!
Fútbol

Així és l'Acadèmia Militar on s'entrena el Barça a Estats Units

Els de Hansi Flick entrenen cada dia entre Marines, vaixells de guerra i soldats de la Navy americana

Així és l'Acadèmia Militar on s'entrena el Barça a Estats Units

Barcelona

El FC Barcelona està entrenant a la US Naval Academy, l'acadèmia militar naval dels Estats Units, situada a la ciutat d'Annapolis, capital de l'Estat de Maryland. Els jugadors de Hansi Flick passen cada dia les fortes mesures de seguretat de la Navy nord-americana, que controlen minuciosament totes i cada una de les persones que entren a diari a les seves instal·lacions.

Els jugadors blaugrana baixen de l'autobús i es creuen amb marines, soldats d'equips d'elit, pilots de guerra i milers de guardiamarines que estan estudiant i que en pocs anys formaran part del cos de la Marina dels Estats Units.

La base està situada a la badia de Chesapeake i quan t'hi endinses comences a observar vaixells de guerra atracats als molls militars. Hi ha diferents pistes de futbol i altres esports, ja que tots i cada un dels alumnes que cursen alguna carrera a l'escola estan obligats a practicar algun esport, segons ens explica Chiara, una estudiant que juga a l'equip de futbol de la Naval Academy.

Es tracta d'una universitat militar especialitzada en ciències, matemàtiques, enginyeria i tecnologia, però s'imparteixen moltes altres carreres. Als matins fan classe de guàrdia marina amb alts rangs de la Navy i després de dinar fan les seves carreres i practiquen esport. És l'única universitat dels Estats Units completament residencial.

Chiara, l'estudiant d'Infanteria de Marina, explica a la SER que després d'acabar la carrera, els estudiants estan obligats a prestar, com a mínim, cinc anys de servei a la Marina. En el cas dels pilots de guerra, aquesta xifra s'incrementa fins als nou anys. Quan acaben la carrera surten com a alferes de la Navy o segons tinents al cos de Marines.

L'Acadèmia té prop de 4.500 estudiants, el 78% homes i la resta dones. Després de graduar-se en aquesta facultat, els alumnes tenen diferents sortides professionals al cos: pilot de guerra, cos de submarins, cos de vaixells de guerra o Marine.

Segueix el canal de La SER a WhatsApp, on trobaràs tota la informació, esports i entreteniment: l'actualitat del dia i les notícies d'última hora, els millors vídeos i moments de la ràdio, entrevistes, reportatges i molt més.

Recorda que també pots tenir tota la informació de SER Catalunya al nostre canal de WhatsApp.

Santi Ovalle

Redactor de la sección de deportes que sigue...