Què t'hi jugues!
Fútbol

"En la pressió amb Lewandowski anem fotuts"

Al 'Què t'hi jugues!' parlem amb el nostre analista, Jofre Mateu, per comentar els aspectes tàctics dels dos partits de pretemporada del Barça

"En la pressió amb Lewandowski anem fotuts"

Barcelona

La pretemporada del Barça és perfecta, de moment, quant a resultats. Manchester City i Reial Madrid. Dos partits, dues victòries. Però, més enllà de la superfície, al 'Què t'hi jugues!' analitzem els aspectes més tècnico-tàctics amb Jofre Mateu. "Em van agradar dues coses: l'equip, quan hi ha pressió alta del rival, no es desfà de la pilota. Hi ha una consigna clara. "Si la tenim, la tenim, i no tenim por de perdre-la". D'aquesta manera quan ens pressionen, ens la traiem de sobre. Tant de bo els mecanismes de sortir de la pressió jugant es mantinguin tota la temporada." A més, "l'equip sense pilota s'activa de manera diferent. Quan tenim la pilota juguem a una cosa, i quan no la tenim, en fem una altra. Això són símptomes que l'equip està aprofitant els dies, no només per agafar el punt físic, sinó que també per treballar mecanismes tàctics que faran falta per competir."

Els més joves estan gaudint de més oportunitats i protagonisme. Joves com Marc Casadó i Pablo Torre, que, segons Mateu "se situen en zones on l'equip pot progressar, on rebre no és fàcil, i donen molt avantatge a l'equip. M'agraden les situacions que estan creant. El millor, de moment, Pau Víctor, pels gols. Però en general, estic satisfet."

"Pablo Torre està més endollat aquesta temporada. Està jugant i se sent més protagonista, això li està anant bé. És el jugador, ara mateix, que s'està utilitzant en aquesta posició, més ben dotat, sense Pedri, Gavi, Fermín, Casadó en una posició més avançada del que li toca... M'està agradant, tant de bo s'endolli de tal manera perquè puguem comptar amb ell, però tindrà molta competència", diu l'analista del 'Què t'hi jugues!'.

Però Jofre Mateu adverteix: "hi ha dues lectures d'aquesta exigència de Flick perquè l'equip exerceixi la pressió durant tots els noranta minuts. Una de molt bona, perquè vol dir que l'entrenador "apreta". I una que sembla que haurem d'arrossegar i tant de bo canviï, i com més aviat millor, que és que en la pressió amb Lewandowski anem fotuts."

I és que Mateu ho té molt clar. "Soc molt partidari d'alimentar molt que Lewandowski recuperi el to del Lewandowski que vam rebre aquí als seus inicis, abans del mundial. Tant de bo, a base de donar-li confiança, recuperi el jugador que pot arribar a ser. Però jo el veig molt lluny. Té moltes pèrdues, desactiva moltíssimes coses, quan té la pilota vol fer coses que no li toquen, després està cansat per segons quines accions de pressió..." "Jo veig que l'equip, ara mateix, amb Lewandowski no millora", afegeix Mateu de manera contundent.