Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Política

Jéssica Albiach: "Els veritables insolidaris amb el tema finançament són les comunitats autònomes del PP"

La presidenta dels Comuns al Parlament diu que vigilaran si són o no els socis prioritaris dels socialistes i acusa de racista a l'alcalde de Tossa: "És un problema de color de pell"

Albiach: "Tenim el PSC més conservador"

Albiach: "Tenim el PSC més conservador"

31:19

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1725435873569/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Jéssica Albiach, en una entrevista de Pablo Tallón a l'Aquí Catalunya, analitza així els primers dies de govern del PSC: "El que tenim amb Salvador Illa és un acord de investidura, no un acord de legislatura. El més important per nosaltres és que es compleixin els acords. Quan mirem al govern, veiem perfil en els que ens podem veure reflectits i altres amb qui no ens sentim reflectits com espai polític, com el senyor Espadaler o el conseller Sàmper o la consellera de sanitat, amb qui tenim molts dubtes. Veurem si som els socis prioritaris".

Sobre el Hard Rock, la líder dels Comuns al Parlament diu que han aconseguit "que això s'aturi. Ja vam escoltar al president Illa renunciava al projecte. Ja hi ha projectes alternatius. S'està parlant d'un parc temàtic de Nintendo, hi ha diverses opcions. Catalunya no serà el casino més gran d'Europa. Li vaig proposar a Aragonès que impedís la rebaixa fiscal perquè vingués el Hard Rock i ell em va dir que no ho podia aconseguir perquè el partit socialista no volia".

I l'ampliació de l'aeroport?

Albiach reconeix que no hi ha acord: "No tenim ara mateix acord amb el PSC sobre l'aeroport. El nostre posicionament continua sent el mateix. Ni tercera pista ni augmentar la capacitat turística. Regular turisme és incompatible amb ampliar aeroport, el que cal és connectar la resta dels aeroports a través del ferrocarril. El PSC en aquest tema ens trobarà fent oposició, dins i fora de les institucions".

I què passa doncs amb els pressupostos? Respon Albiach: "L'únic que ha dit Illa és que es reactiva una comissió d'estudi del model aeroportuari que estava pactat amb els pressupostos anteriors entre ERC i PSC i que ja es va reunir en l'anterior legislatura. Una cosa és que el PSC la proposta que porti sigui l'ampliació, però no vol dir que necessàriament acabem en aquest punt..."

Sobre finançament, Albiach assegura que "el fet que Catalunya tingui un finançament just i solidari no va en detriment de la resta de territoris. Els veritables insolidaris són el PP o les comunitats governades pel PP".

"Per què l'impost a la banca i a les elèctriques no són permanents? També hi ha un altre punt és que la resta de territoris deixin d'oferir privilegis fiscals".

Albiach també ha volgut comentar les paraules de l'alcalde de Tossa de Mar ahir en aquest programa: "És delirant, no tenim un alcalde preocupat per poder acollir de la millor manera a aquestes persones migrants. L'any passat estava disposat a acollir persones ucraïneses i ara no. És un problema de color de pell. Racisme? Els fets ens diuen que sí. I és una persona de Junts, i Junts no es pot permetre aquest discurs".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00