Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Julia Guerra: "L'Espanyol és un club històric, i ha de seguir molts anys a primera"

Al 'Què t'hi jugues!' parlem amb Julia Guerra sobre el debut del conjunt de Sara Monforte a la Lliga F, tres anys més tard

Julia Guerra: "L'Espanyol és un club històric, i ha de seguir molts anys a primera"

Julia Guerra: "L'Espanyol és un club històric, i ha de seguir molts anys a primera"

03:44

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1725626333125/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

L'Espanyol Femení torna a Primera tres anys després, i s'estrenarà aquest vespre a les 20h a la Ciutat Esportiva Dani rebent el Reial Madrid, en el duel que donarà el tret de sortida de la primera jornada de la Lliga F. Al 'Què t'hi jugues!' hem parlat amb Julia Guerra, una de les jugadores blanc-i-blaves que va culminar l'ascens a la màxima categoria del futbol espanyol la temporada passada. Guerra porta jugant tota la vida a les categories formatives del club perico, i debutarà aquesta temporada a la Lliga F aquest vespre, a les vuit contra el Reial Madrid.

La jugadora assegurava que les sorprendre l'enfrontament amb el conjunt de Toril a la primera jornada, resultat del sorteig del calendari. "Va ser una sorpresa, però a la vegada ho afrontem amb molta il·lusió. Totes pensem que com abans siguin els equips forts millor. I crec que no hi ha millor manera d'iniciar en aquesta Lliga F que contra tot un Real Madrid. Al contrari, amb moltíssimes ganes i molt il·lusionant. Si guanyéssim al Madrid, s'hauria de seguir amb cap. Al final són tres punts igual, que la setmana que bé jugues contra el Madrid CFF i has de guanyar igual. Òbviament seria un xut d'adrenalina, no ho negarem, però crec que hauríem de tocar de peus a terra i seguir igual", assegurava Guerra. Guerra també explicava quins són els objectius de la temporada del grup: "És veritat que al final un equip que acaba de pujar, el primer objectiu que tenim és la permanència, òbviament, però tampoc volem només mirar cap allà. Depèn com vagi la temporada, però crec que serem un equip ambiciós i si podem mirar més enllà, mirarem. Però, òbviament, el primer objectiu serà la permanència. Jo crec que el primer pas de pujar ja va ser un alleujament, de dir: tornem on és mereix el club, però clar, és molt important poder mantenir aquesta línia. L'Espanyol és un club històric, i ha de seguir molts anys a primera", argumentava la jugadora blanc-i-blava.

En l'any que tornarem a tenir derbis a Primera Divisió, Julia Guerra explica com "un derbi amb el Barça en aquest club sempre se sent moltíssim, i tenim moltes ganes de tornar a jugar aquests partits". La jugadora també valora com el nou equip veí, el Levante Badalona "és un rival que s'ha reforçat molt bé, ja vam enfrontar-nos a la pretemporada, i crec que serà un partidàs quan juguem amb elles."

A la banqueta de l'Espanyol s'estrenarà Sara Montfortec, jugadora del club fins al 2013, on va guanyar dues Copes de la Reina, i que ara porta les regnes del retorn a Primera. A la roda de premsa del partit d'aquesta nit contra el Reial Madrid, Monforte va deixar clar que s'ha de tenir respecte al rival, però a la vegada l'han de perdre per ser valentes. "Hem de mantenir aquest respecte, però a la mateixa vegada perdre-li també aquest respecte. Hi ha jugadores que no han jugat mai a la Lliga F, i que abans veien aquestes jugadores a la televisió. Per tant, el que intentarem és que perdem aquest respecte al Real Madrid, perquè nosaltres també es mereixem estar en aquesta Lliga F, i elles també són igual de jugadores d'aquesta Lliga. Ens hem de centrar en que ens dóna igual que sigui el Madrid, que hem d'anar a competir i oblidar-nos de qui són les que tenim davant." Montforte també va concordar en què l'objectiu primer és la permanència, però durant la pretemporada el que va fer va ser consultar-ho amb les futbolistes. "Les hem preguntat a elles també on ens veien. Jo crec que també hem jugat una mica amb això, el fet de que elles també què deien, què esperaven una mica de la temporada. On creien que podíem arribar a estar, i la veritat és que, són realistes, però a la vegada ambicioses. Crec que el més important i el nostre objectiu ha de ser la salvació. Quan abans arribi millor, i a partir d'aquí, poder mirar més amunt. A mi m'agradaria, i crec que es pot aconseguir, amb molt de treball, òbviament, és el fet de no patir. Jo vinc de patir molt els darrers anys, i jo crec que aquest és el nostre objectiu com a cos tècnic, arribar i a les últimes jornades no patir tant", assegura l'entrenadora de Castelló.

L'Espanyol buscarà començar no patint avui a les vuit del vespre, amb el seu retorn a la Primera Divisió, contra el Real Madrid.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00