Tot és Comèdia
Ocio y cultura

Guillem i Marta Roma: "Amb el nostre avi fèiem gires pels geriàtrics"

Al 'Tot és comèdia' reunim els dos germans cantants i músics de Manlleu

ENTREVISTA. Guillem Roma i Marta Roma

Barcelona

Dels dos germans Roma, en Guillem és el que coneix més gent. Des de 2007 ha publicat cinc discos, i aquest any el seu tema 'Imaginar' s'ha convertit en un fenomen viral després que Telefónica l'escollís per l'anunci del centenari de la companyia, "fins i tot vaig arribar a cantar la cançó al Bernabeu a davant de 55.000 persones!", diu en Guillem en una entrevista al 'Tot és comèdia' amb la seva germana al costat. Ella és la Marta Roma, potser no tant coneguda pel gran públic, però una violoncel·lista consolidada que, a part d'haver enregistrat un àlbum com a solista i cantant, ha acompanyat artistes de la talla d'Alejandro Sanz, Jarabe de Palo, Rosana i, sobretot, Sílvia Pérez Cruz.

Sílvia Pérez Cruz

Sílvia Perez Cruz és un nexe d'unió entre els dos germans. Guillem Roma va cantar a duet amb ella el bolero 'La profecía' i la Marta és membre de la formació de músics que l'acompanya de gira: "tocar amb ella és una meravella, és un regal. Em va enviar un whatsapp i em va preguntar quins instruments tocava, i jo li vaig respondre els que tu vulguis! (riu), i ho hagués fet" d'aprendre'n de nous, diu la Marta. Amb la cantant de Palafrugell han actuat en escenaris de tot el món, de Tòquio a Washington on van participar en la sèrie de concerts 'Tiny Desk' de la ràdio pública dels Estats Units. Recitals curts que es graven en un racó de les oficines de l'emissora i per on han passat els artistes més grans del planeta.

L'avi

Però una oficina no és el lloc més curiós on han tocat els germans Roma. "Amb el nostre avi patern havíem arribat a fer bolos a trio a la residència de gent gran de Manlleu, el nostre poble. L'avi ens deia: tocareu aquesta, després jo tocaré l'ou amb vosaltres i explicaré un acudit, i no només això, també cantava pasdobles, boleros, temes d'en Guillem", diu la Marta i el seu germà afegeix: "fins i tot podríem dir que fèiem gira perquè havíem fet que si el geriàtric d'aquí, el d'allà, l'hospital, la festa major d'un carrer. Les sobretaules cantades de l'avi han estat una gran influència".

El poder de la música

En l'entrevista, Guillem Roma ha defensat el paper sanador de la música. "El regal més maco son els missatge que rebo. De cop, gent de diferents parts del mon em diuen que han estat a l'hospital i que la meva música els ha donat força. Però el més fort va ser una noia que directament es volia suïcidar i va escoltar una de les cançons del meu disc anterior que es diu 'Canción de las cosas inútiles', i em va escriure i em va dir: aquesta cançó m'ha salvat i gràcies a ella els meus pares continuen tenint una filla".