Directo

SESIÓN DE CONTROL El Congreso vota reconocer a Edmundo González como presidente de Venezuela

Aquí Catalunya
Política

Forcadell: "Calen nous lideratges, els que vam estar al capdavant del país el 2017 hauríem de fer un pas al costat"

Sobre la crisi interna a ERC, l'expresidenta del Parlament explica que està "enfadada" perquè "hi ha molts egos" dins del partit

Carme Forcadell: "Calen nous lideratges, els que vam estar al capdavant del país el 2017 hauríem de fer un pas al costat"

Barcelona

L'expresidenta del Parlament de Catalunya creu que calen "nous lideratges" en l'independentisme i que està enfadada amb la situació d'ERC: "Hi ha molts egos. Hi ha molts egos dins del partit" i es descarta per presidir el partit.

Sobre l'amnistia: "Trigarà, posaran bastons a les rodes, però ja ho sabíem. La llei d'amnistia va ser aprovada pel Congrés i no es poden negar aplicar-la"

Per què s'ha perdut la majoria independentista?: "Perquè no hem fet les coses bé. Hem fallat tots. L'estratègia, que ens hem estat barallant contínuament, que en lloc de sumar hem restat. Crec que hi ha els mateixos independentistes, però estan desmobilitzats i no van anar a votar"

Calen nous lideratges?: "Estic d'acord amb en Cuixart, calen nous lideratges. Les persones que vam estar al capdavant del país el 2017 hauríem de fer un pas al costat. Però no soc ningú per dir que han de fer Junqueras i Puigdemont".

La situació a ERC: "No hem après dels errors del 2008. És important recosir ERC. La militància està molt decebuda, jo també, estic enrabiada. En general. Hi ha molts egos. Hi ha molts egos dins del partit"

Els cartells d'Ernest Maragall: "Les filtracions no busquen la veritat. Tenen intenció de fer mal. No pensen en l'Ernest i en la seva família. Cada cop que es parla d'aquest tema penso en com de malament ha d'estar l'Ernest. Això fa mal a una família, a unes persones"

Presidenta d'ERC?: "Em descarto. Jo crec que totes les persones que vam estar al capdavant del partit el 2017 i després de quatre patacades electorals, vol dir que no ho hem fet bé. Si jo crec que tota aquesta gent responsable s'ha de renovar, jo també".

Sobre l'ANC i el fil de Lluis Llach: "Fan perdre la transversalitat. Hem d'estar per sobre d'això. Si creiem que l'11 de setembre és de tota la ciutadania hem de sortir al carrer malgrat les crítiques. Jo no deixaré de sortir al carrer tot i que la gent em cridi. Fins i tot ERC ha fet una crida per sortir al carrer. L'Assemblea ha perdut la transversalitat i la unitat d'acció i faig una crida a recuperar-la".