Sociedad

Un alumne de La Salle Girona queda ferit per la irrupció de tres nois que han trencat el vidre d’una aula

Els Mossos investiguen per què els autors, que no eren de l’institut, s’han colat entre altres estudiants i han provocat aldarulls

Imatge d'una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques / SEM

Girona

Els Mossos investiguen els motius pels quals tres joves han entrat aquest migdia a La Salle de Girona i han provocat danys i lesions a un alumne del centre que s’ha vist afectat per aquest incident sense tenir-hi res a veure. Cap a migdia, aprofitant que un grup d’alumnes de La Salle accedien al centre, situat a l’Eixample de Girona, tres nois s’han colat entre ells i han entrat sense problemes com si fossin estudiants. Han pujat fins al primer pis i fins i tot el professor que estava fent classes, els ha vist a través de la porta, i ha pensat que eren alumne d’algun cicle formatiu.

El que no s’esperava el professor ha estat el comportament d’aquests nois que s’han acostat fins al vidres que donen al passadís i han començat a colpejar-los amb tanta violència que n’han trencat un. Els vidres han caigut sobre un dels alumnes de 13 anys que ha patit ferides en una mà i al braç. Hi ha hagut molt rebombori i espant. El professor s’ha ocupat del menor ferit i ha vist que els altres joves baixaven cap al pati. Hi ha hagut crits i corredisses i ha alertat els seus companys. Els han pogut retenir i alertar els Mossos.

Els mossos han rebut l'avís de l'accident poc després de les 16 hores.

Els mossos han rebut l'avís de l'accident poc després de les 16 hores.

Dues patrulles de la policia i una ambulància del SEM s’han presentat al cap de poca estona a l’institut. Els sanitaris han atès la víctima i l’han dut a la Clínica Bofill, que és a poca distància de La Salle. El pare de l’alumne ha rebut una trucada de la direcció del centre cap a dos quarts d’una del migdia que el seu fill estava ferit. Un cop a la Clínica, el menor ha rebut dos punts de sutura a la mà esquerre i també li han curat ferides al braç. A més, hi té una hematoma. Els pares tenen previst presentar denúncia i també s’han ofert accions a La Salle.

Hoy por Hoy Catalunya 08:20 (13/09/2024)

Al pati de l’institut, els Mossos han comprovat la documentació dels tres joves detinguts per lesions i danys i han descobert que es tracta de tres joves de 19 i 20 anys, dos d’ells nascuts a l’Iraq i el tercer, a Berlín, de pares també iraquians, tots amb documentació alemanya. Els nois han dit que només parlaven anglès i alemany i han explicat que s’allotgen en un hotel de Calella (Maresme). A partir d’aquí no han explicat res més. Ni què feien a l’institut, ni per què hi han entrat, què buscaven...

De moment, estan a les garjoles dels Mossos a la Comissaria de Vista Alegre de Girona a l’espera de passar a disposició judicial. Tenen una advocada d’ofici i han rebut també assistència d’una intèrpret d’alemany.