Centenari Ràdio Barcelona

100 anys amb la ràdio: 1958, Sonrisas de París

L'historiador Xavier Carmaniu presenta 100 històries que han sonat a la ràdio i que han tingut un paper destacat en la vida del nostre país

100 anys amb la ràdio: 1958, Sonrisas de París

100 anys amb la ràdio: 1958, Sonrisas de París

02:41

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1725946206343/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

El 1958 va ser noticia l’entrada en vigor del Mercat Comú Europeu,

L’elecció de Joan XXIII com a nou Papa de Roma i la del general Charles de Gaulle per presidir França. El mateix país on va morir el president de la generalitat a l’exili, Josep Irla. De fet, per als catalans que vivien a l’Espanya franquista, França era un referent tant a nivell polític com cultural. Bona prova d’això és que a la graella de Ràdio Barcelona hi havia el programa “Sonrisas de París”.

Efectivament la idea d’aquell programa havia estat d’Alberto Oliveras, que havia marxat a la capital francesa buscant la llibertat que no hi havia aquí. I que va intenta retransmetre a través del seu espai setmanal, explicant el que passava a París.

Així doncs, amb veus com la de Piaf sonant als receptors de les cases catalanes, la ràdio es convertia en una petita finestra per on entrava l’aire fresc procedent de terres franceses i no semblava que la llibertat d’Europa estigués tan lluny.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00