Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Cristian Martín: "El contracte de l'Aitana està a l'alçada de ser el millor del món"

Al 'Què t'hi jugues!' analitzem la renovació d'Aitana Bonmatí amb el seu representant, Cristian Martín

Cristian Martín: "El contracte de l'Aitana està a l'alçada de ser el millor del món"

Cristian Martín: "El contracte de l'Aitana està a l'alçada de ser el millor del món"

07:46

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1726572513774/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

El Barça femení ha tancat la renovació d'Aitana Bonmatí fins al 2028, i s'assegura així la continuïtat de l'actual Pilota d'Or durant quatre anys més. L'endemà de la signatura parlem al 'Què t'hi jugues!' amb el seu representant, Cristian Martín. "Ha costat un any arribar a un acord per a la renovació d'Aitana", confessa Martín. "No sé si és molt o poc, però és el procés habitual per a jugadores com ella. Quan hi ha bona voluntat de continuar, i, tant per part del Barça com de l'Aitana, n'hi havia, lògicament és més fàcil."

Tot i que no ha trascendit la xifra exacta que cobrarà la de Sant Pere de Ribes, el seu representant ha assegurat que "el contracte d'Aitana està a l'alçada de ser el millor del món". "Les xifres dels contractes han anat creixent de manera exponencial, i veus la progressió que hi ha hagut des de fa uns anys a actualment, i és molt positiu veure aquesta tendència a l'alça", explica Martín. Per això, "el d'Aitana és un contracte més que a l'alçada, a nivell mundial, segurament el millor que existeix. A nivell global, té el millor contracte del món, i crec que el club ha estat molt intel·ligent, i, d'alguna manera, és una renovació estratègica, perquè t'assegures tenir a l'actual pilota d'or, i, si tot va bé, amb la segona en camí, que té només 26 anys i està en la franja on el nivell i el rendiment de les futbolistes és més elevat, entre aquests 26 i 30 anys. La seva carrera encara ha de seguir en progressió".

Clubs com el Chelsea estaven disposats a pagar els 3 milions d'euros de la seva clàusula de rescissió, és per això que amb el nou contracte ha pujat "significativament". "Ara mateix, és pràcticament impossible que cap club pugui arribar a pagar aquesta xifra, és prohibitiva". El seu representant ha explicat que la seva continuïtat només hagués perillat "si el club no hagués fet l'aposta que ha fet de mantenir la inversió". "És cert que el que ve de fora és fort, i són clubs amb un múscul financer important, amb projectes esportius molt atractius i amb lligues segurament més competitives. En el cas de l'Aitana, tenia clar que volia continuar, i en aquest sentit, això garantia la continuïtat, ja que cap de les dues bandes va haver una tensió de veure-ho en risc".

Han estat tres els factors claus per a la consumació de l'acord per la renovació de la jugadora blaugrana. El factor esportiu, continuar en equip guanyador, que opta a guanyar tots els títols i on millor encaixa per estil de joc. L'emocional, perquè ja porta 12 temporades al club, i en podran ser 16 si compleix el nou contracte, i té un sentiment de pertinença molt gran. I l'econòmic, perquè en el futbol femení, la diferència entre un bon contracte i un molt bon contracte és molt determinant.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00