Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Política

Marta Vilalta: "El lloc de Junqueras no passa per seguir liderant el partit"

La portaveu d'ERC al Parlament assegura a l'Aquí Catalunya que això "ho decidirà la militància". Afegeix que "la música que arriba del finançament singular és bona" i que després de l'acord amb el PSOE, els passos "van en la bona direcció"

Marta Vilalta: "El lloc de Junqueras no passa per seguir liderant el partit"

Marta Vilalta: "El lloc de Junqueras no passa per seguir liderant el partit"

27:01

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1726567800229/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Pla generació democràtica: "Sens dubte que cal i ens hi podem trobar, però que no faci curt, en la visió més estètica. Que vagi al fons. Una de les qüestions és el dret a decidir de Catalunya".

Finançament singular: "Els fets és que tenim un acord que reconeix el finançament singular i s'ha d'avançar en el seu compliment. No és igual per a tots els territoris el finançament. Catalunya té dèficit fiscal estratosfèric. Faria bé Junts, que sempre ha defensat un finançament singular, no posar pals a les rodes. Sembla que no el vulgui pel simple motiu que l'ha pactat un altre.

"La música (finançament) és bona. El PSOE també va assumir l'acord amb ERC. De moment els passos van en la bona direcció. Serem exigents en el compliment"

Refer ponts amb Junts?: "No el que hauríem volgut. És un dels deures pendents que tenim, l'independentisme en conjunt té aquests deures. Denota fi d'etapa, fi de cicle, toca recomençar, reconstruir. les relacions estan tocades entre Junts i ERC, sobretot per la part més oficial. Toca tornar a parlar i refer confiances. Sabem que hi ha la majoria".

ERC, repetició del 2008?: "Hi ha més discrepàncies, disputes i guerra bruta del que hauria de ser. Demanem que no hi hagi aquestes arts. Som companys d'organització. Demanem que totes les candidatures que es volen presentar ho facin des de la proactivitat. Hi ha hagut coses que han traspassat línies vermelles."

Oriol Junqueras: "És un gran líder del país i segur que ha de seguir sent un referent de l'independentisme i del país. Segurament això genera molt consens en la ciutadania. Tots són etapes. Tots hem de trobar el nostre lloc en cada moment. El lloc de l'Oriol no passa per seguir liderant el partit. Però no decideixo jo, ho decidirà la militància".

La ERC 'B': "Hi ha límits que s'han traspassat, com els cartells dels Maragall. Demano disculpes, això no té cabuda a ERC"

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00