Política

ERC portarà al debat de política general del Parlament "recuperar" la llei catalana de lloguers de temporada

Els republicans insten el PSC a "accelerar" la legislació i a Junts que "abandoni l'excusa competencial"

BARCELONA, 08/08/2024.- El todavía presidente de la Generalitat , Pere Aragonés (de espaldas), acompañado por los conselleros de Territori, Ester Capella; Salut, Manel Balcells; el Drets Socials, Carles Campuzano; Cultura, Natália Garriga y Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart (i a d); durante la suspensión temporal del pleno. EFE/ Andreu Dalmau / ANDREU DALMAU (EFE)

Barcelona

El grup parlamentari d'ERC portarà una proposta de resolució al debat de política general del Parlament per "recuperar" la llei catalana de lloguers de temporada i habitacions. El debat se celebrarà del 8 al 10 d'octubre. Els republicans defensen que cal tornar a posar aquesta qüestió sobre la taula després que al maig Junts i PSC tombessin a la cambra catalana la proposta del Govern de Pere Aragonès, i després que aquesta setmana els vots de Junts impedissin tramitar al Congrés la regulació espanyola. En aquest context, ERC insta el PSC a "accelerar" la legislació catalana i també es dirigeix a Junts per demanar-li que "abandoni l'excusa competencial".

Els republicans buscaran l'aval del debat de política general per tornar a dur al Parlament la llei de lloguers de temporada i d'habitacions. Al maig, el decret no es va convalidar perquè el PSC es va abstenir i Junts hi va votar en contra, i els vots d'Esquerra Republicana, la CUP i els Comuns no van ser suficients per tirar-ho endavant. Ara però creuen que "hi ha marge" per recuperar la legislació catalana i aprovar la normativa al Parlament. I recorden que la regulació dels lloguers de temporada i d'habitacions forma part dels acords d'investidura amb els socialistes catalans.

ERC defensa que la regulació dels lloguers de temporada i per habitacions busca combatre el barraquisme vertical, i és fonamental davant de la picaresca i el frau. La diputada dels republicans al Parlament Ester Capella, també portaveu en habitatge, ha lamentat que, aprofitant els forats de la llei espanyola, "alguns trobin camins per especular". "Ens han fet perdre mig any en detriment dels drets dels ciutadans i ciutadanes, és urgent que es posin les piles", ha defensat Capella, que aposta per recuperar la "literalitat" del decret català tombat al maig.

Per tot plegat, els republicans portaran la proposta al debat de política general i insten el govern de Salvador Illa i el PSC a accelerar, sigui via decret de l'executiu o via proposició de llei dels grups parlamentaris, una solució més en la batalla per un habitatge digne i assequible, i fer-ho de la forma més consensuada possible amb les entitats socials i la resta d'agents polítics.

Després del vot en contra de Junts tant al Parlament com al Congrés, la diputada republicana els ha reclamat "abandonar l'excusa competencial". Per això ha insistit que el problema de Junts davant de la regulació dels lloguers de temporada i d'habitacions "no és per un suposat xoc de competències, sinó que és ideològic": "Junts ha de decidir si és al costat de la gent o al costat dels especuladors", ha conclòs.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00