Què t'hi jugues!
Fútbol

El futbol base del Levante Badalona, pràcticament extingit

Amb el trasllat de Sant Joan Despí a Badalona, el futbol base s'ha quedat sense camp provocant la desaparició de 38 equips. Dels que s'han quedat fins fa una setmana entrenaven a la platja esperant un lloc on anar

El futbol base del Levante Badalona, pràcticament extingit

Barcelona

El Levante Badalona, antic Levante las Planas, ha passat de tenir 47 equips de futbol base a només 9, i d'uns 500 nens i nenes a només 100. Com un club amb un equip a la Lliga F pot haver-se quedat pràcticament sense futbol base? Tot comença amb el trasllat del primer equip femení de Sant Joan Despí a Badalona motivat per jugar en unes millors instal·lacions que s'adeqüessin als requisits de la Lliga. La idea era moure només el primer equip i deixar el futbol base al Camp Municipal de Les Planes. El trasllat va anar acompanyat de canvi de nom i d'escut, un fet que des de l'Ajuntament de Sant Joan Despí es va interpretar com un incompliment del conveni i, per tant, va anunciar que el club al complet deixaria d'utilitzar les instal·lacions.

Des del club primer van intentar que els equips juguessin a Badalona, però el camp estava saturat i era impossible donar cabuda a tots. Es van buscar altres opcions, però davant la incertesa van ser molts els equips que van desaparèixer. Al final, de 47 equips només en queden 9. D'aquests tres (el filial, el C i el juvenil) han estat admesos a Badalona, però sis fins la setmana passada no tenien on jugar. Mentrestant s'entrenaven a la platja com a última opció per no perdre el ritme. El dia 19 de setembre el club va arribar a un acord per anar a la Trajana, a Sant Adrià del Besòs. Això sí, amb la condició que a partir de la temporada vinent passaran a formar part del Club de Futbol de Sant Adrià.

El Levante Badalona ha presentat recursos al Contenciós Administratiu contra la decisió de l'Ajuntament de Sant Joan Despí de fer-los fora del camp. El cas ha estat acceptat com a urgent, però des del club la sensació és que, per molt que els donin la raó i puguin tornar a jugar a Les Planes, "el mal ja està fet" perquè han perdut gairebé tot el seu futbol base. Els pares i mares d'aquests infants han passat un estiu d'incertesa que encara ara dura amb molts interrogants del futur.

Segueix el canal de La SER a WhatsApp, on trobaràs tota la informació, esports i entreteniment: l'actualitat del dia i les notícies d'última hora, els millors vídeos i moments de la ràdio, entrevistes, reportatges i molt més.

Recorda que també pots tenir tota la informació de SER Catalunya al nostre canal de WhatsApp.