Sociedad

L'equip sènior femení de rugbi del GEIEG deixa el club per pressumptes casos d'assetjament sexual

Les jugadores denuncien la mala gestió del club, que aquest any ha proposat al presumpte agressor com a coordinador de la secció

L'equip del Geieg femení a una foto d'arxiu / Pere Masó

Girona

L'equip sènior femení del rugbi del GEIEG ha deixat el club per casos d'assetjament sexual per part d'un jugador de l'equip masculí. Ho han anunciat avui a través d'un comunicat, on asseguren que "s'han presentat denúncies a un home per presumptes actuacions de connotació sexuals no consentides contra noies que han format, i actualment formen part de l'equip sènior femení". Segons ha pogut saber aquesta redacció, hi ha una denúncia contra aquest jugador de l'entitat. Se'l va citar a declarar i ha quedat la causa arxivada.

El motiu pel qual han decidit prendre la decisió és perquè el club ha proposat contractar el presumpte assetjador, com a coordinador de la secció de rugbi. Fa tres anys, expliquen, el club ja el va voler contractar, però davant la negativa de l'equip femení es van fer enrere.

Segons les jugadores, durant el procés s'han "sentit jutjades i qüestionades". També asseguren que "no prendre partit en una situació com aquesta implica, de fet, posicionar-se" i que "els valors que els ha demostrat el GEIEG no representen, en cap cas, els valors del rugbi". Abandonen l'entitat, apunten, amb "una profunda tristesa i decepció davant d'aquesta situació".

Per això, aquest setembre les 24 jugadores han deixat el club i han anat a jugar al Banyoles Rugbi Club.

El GEiEG defensa que va contractar l'home a qui l'equip de rugbi femení acusa d'assetjador sexual una vegada s'havia arxivat el cas. L'entitat esportiva assegura que la temporada passada es van plantejar contractar l'home per fer tasques administratives al club. Quan l'equip sènior femení de rugbi ho va saber, va comunicar el seu malestar per situacions d'assetjament que s'haurien produït amb anterioritat. El director esportiu afirma que van activar els protocols corresponents i van portar el cas als Mossos d'Esquadra. Per altra banda, des del GEiEG asseguren que han donat "totes les facilitats possibles" a l'equip femení per seguir jugant a l'entitat gironina però aquestes ho han rebutjat i s'han desvinculat del club.