Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Els auditors consideren que Barça Vision val menys del que diu el club

Grant Thornton assegura que el negoci s’hauria de devaluar als comptes i per tant el club hauria d'imputar-se més pèrdues que els 91 milions anunciats

Joan Laporta en rueda de prensa / Europa Press Sports

Barcelona

El Barça ja té a punt la memòria econòmica i l'informe de l'auditor sobre els comptes anuals. El club ha tancat el compte de resultats amb pèrdues de 91 milions d'euros. De cara a l'assemblea del pròxim dissabte 19 d'octubre ha posat a disposició dels socis el document elaborat per l'empresa auditora Grant Thornton i en aquest informe de 117 pàgines els auditors consideren que els números presentats per la junta directiva reflecteixen la realitat econòmica del club, però hi troba una gran excepció: Barça Vision.

L'auditoria considera que no s'hauria de mantenir la valoració que el club fa de Bridgeburg Invest, l'empresa propietària del negoci digital del club, actualment valorat en 400 milions d'euros. Per aquest motiu, els auditors deixen constància que el club s'hauria de depreciar la seva part del negoci, valorada en 208 milions. Grant Thornton així ho argumenta per dos motius principals. El primer és "la suspensió de les actuacions previstes a l'empresa per tal de generar ingressos" i el segon, "els incompliments dels socis, que han generat pèrdues de 131 milions d'euros".

L'empresa encarregada d'auditar els números considera que "hi ha indicis clars de deteriorament" però explica que "no han pogut quantificar-lo de manera objectiva" i, per tant, tampoc ha pogut quantificar "l'efecte que té sobre els comptes anuals consolidats".

Pel que fa a l'exercici 2023-24, el club detalla en els seus comptes que ha tingut 894 milions d'ingressos i 866 de despeses, encara que després de restar els 141 milions que no facturarà per Barça Vision la xifra queda en els 91 milions de pèrdues ja conegudes. L'entitat blaugrana ha facturat menys del que pressupostava per l'estadi (25 milions menys), per l'apartat Media (2 milions menys) i per ingressos comercials (4 milions menys), però ha aconseguit ingressar més diners dels previstos per traspassos (16 milions més) i per venda d'actius (59 milions més). Com a dada positiva, el club ha rebaixat la massa salarial esportiva de 676 milions a 505 milions d'euros. D'altra banda, els salaris no esportius han augmentat 6 milions, un 10% més del previst.

El Barça pressuposta que obtindrà 5 milions de beneficis en la temporada 2024-25 comptant, sobretot, que la segona part de la temporada es jugarà al Camp Nou. Per aquest concepte, el club preveu augmentar els ingressos per l'estadi en un 22% en relació amb la temporada passada. També es calcula augmentar un 19% la facturació per ingressos comercials.

Pel que fa a el deute, el Barça el xifra en 2.417 milions d'euros, comptant-hi el finançament de l'Espai Barça. A curt termini, el club té un passiu de 579 milions, mentre que la xifra a llarg termini espanta: gairebé 1.840 milions.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00