Aquí LleidaAquí Lleida
Sociedad

Acord amb Adif per destinar l'hotel de l'estació als temporers

Conversa a l'Aquí Lleida amb l'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa

L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, durant l'entrevista a Ràdio Lleida.

Fèlix Larrosa: "tenim l'acord amb Adif per la posada en marxa de l'antic hotel de Renfe per a l'acollida de transeünts l'estiu vinent"

26:11

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000060276/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Lleida

L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, afirma en aquesta entrevista que ja hi ha un acord amb Adif per poder destinar l'hotel de l'estació de Renfe -que fa temps que està en desús- a allotjar temporers sense feina ni contracte l'estiu vinent. Aquest espai comptarà amb 100 places per a aquesta funció i substituirà el pavelló 3 de Fira de Lleida que fins ara feia les funcions d'aixoplug i atenció a aquestes persones. Traslladar-los a aquest antic hotel, que va tancar fa temps, era la primera opció de l'equip de govern i ara, com explica Larrosa, ja compta amb el vist-i-plau del titular, que és Adif. "Tenim l'acord amb Adif i, per tant, podem dir que posarem en marxa aquest servei els propers mesos de juny, juliol i agost", que són els mesos de més activitat agrària a Lleida per la collita de la fruita. L'ús d'aquest espai per a aquesta finalitat no serà permanent ja que, segons especifica l'alcalde, "serà provisional per un parell d'estius". Mentre, seguirà la implantació d'un nou Pla Municipal d'Inclusió que ja preveurà equipaments per a atendre a aquests temporers sense feina de forma més definitiva.

Pla d'Inclusió

Justament, Larrosa recorda durant l'entrevista que el grup socialista ja va proposar el Pla d'Inclusió durant l'anterior mandat, quan era a l'oposició, però ho van rebutjar. "Es va optar per fer un contenidor de persones en un barri de la ciutat (en referència a l'alberg de Pardinyes), on podies acollir dones, joves, gent que venia a practicar l'esport o persones en situació crònica de sensellarisme i això és inhumà i indigne. Una ciutat justa com Lleida no s'ho pot permetre". També ha criticat la posició del PP en aquest tema i ha carregat contra el cap de l'oposició, Xavi Palau, qui va dir que aquest model no és d'inclusió sinó d'exclusió i ha assegurat que això mostra que Palau està "en una derivada ultradretana amb tints xenòfobs".

Nou districte de l'estació

Presentat aquesta setmana, Larrosa també ha parlat del nou districte de l'estació, un nou projecte que substitueix el Pla de l'Estació anterior -que Adif no veia viable econòmicament- i que preveu la construcció de 400 habitatges, espais comercials i el pendent cobriment de les vies amb una plataforma de zones verdes, que connectaran Roger de Llúria (Pardinyes) i la Rambla Ferran.

Taxa d'escombraries

Sobre el nou model de gestió de la recollida d'escombraries i després d'escoltar opinions ciutadanes -algunes reclamant eficàcia i eficiència del servei, altres considerant injust que es pagui per metres quadrats de vivenda enlloc de fer-ho per persones que viuen en una casa-, l'alcalde ha dit que aviat es coneixeran més detalls del nou model de gestió i de la taxa vinculada que se'n derivarà. Afirma que hi haurà "més inversió i major eficàcia en la neteja i en la recollida" de les escombraries. "Pagarem més per netejar i més per recollir però ho farem d'acord amb la normativa europea", que obliga a finançar amb la taxa el cost del servei.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00