Tot és Comèdia
Ocio y cultura

'Celeste', la sèrie de professions que faltava: inspectors d'Hisenda

Movistar+ estrenarà una ficció sobre una tècnica de l'Agència Tributària veterana que investiga una diva del pop

ENTREVISTA. Celeste

Barcelona

Una sèrie creada per Diego San José a Movistar+ i dirigida per la cineasta catalana Elena Trapé està a punt de posar de moda una de les professions a priori més anodines que pot existir, la d'inspector d'Hisenda. Es titula 'Celeste', i aquesta setmana s'ha preestrenat al Serielizados Fest, el Festival Internacional de Sèries de Barcelona. És la història d'una funcionària a punt de prejubilar-se -interpretada per Carmen Machi- que rep un últim encàrrec: ha de demostrar que una diva del pop mexicana ha viscut més de mig any a Espanya (perquè la seva parella és d'aquí) i, per tant, li toca pagar impostos al nostre país. Calculen que podria haver defraudat més de 20 milions d'euros.

Shakira

Aquest punt de partida podria recordar al famós cas de Shakira, però els creadors de la sèrie ho neguen. Diuen que mai, en tot el procés creatiu o el rodatge de la sèrie, es va fer referència a l'artista colombiana que va tenir residència a Catalunya durant el seu matrimoni amb l'exjugador del Barça Gerard Piqué. "Quan la gent porti 4 minuts mirant la sèrie sabrà que la protagonista és una inspectora d'Hisenda i que no gira al voltant de cap notícia sobre una cantant internacional. L'artista que hem construït podria ser Beyoncé o Dua Lipa", diu Elena Trapé en una entrevista al 'Tot és comèdia' amb l'actriu Carmen Machi enregistrada des del Serielizados Fest.

Pagar impostos

Un dels objectius de 'Celeste' és "recordar la importància de pagar impostos, uns diners que després es reverteixen en el nostre dia a dia, en sanitat i educació", diu la directora i Machi afegeix: "es que es el bien común, un bien para todos. Y es curioso que en vez de ser unos héroes se conviertan en villanos (a ulls de molts ciutadans que se senten perseguits per Hisenda). Al haber estado sumergida en la serie, ahora entiendo perfectamente el cometido de un inspector de Hacienda de base, luego los habrá de una manera o de otra, menos o más obsesivos".

Humor

La sèrie l'han batejat com un "thriller tributari": "Tenim una inspectora que treu una credencial i la gent tremola, d'aquí deriva una mica la part d'humor que té 'Celeste', de trobar-te un personatge que actua amb el mateix nivell d'obsessió i d'honestedat, d'arribar fins al moll de l'os, com si fos un homicidi", diu Trapé. Hem aprofitat també la trobada per parlar amb Carmen Machi sobre el retorn d'Aida', la sèrie que li va proporcionar una gran popularitat. Hi haurà una continuació en format de pel·lícula que escriurà i dirigirà Paco León.