Sociedad

"La demanda de pintura decorativa s'està polaritzant, o molt especialitzada o molt bàsica"

Entrevista a Gerard París, un dels propietaris de l'empresa Comercial Pintures, amb botigues a Lleida, Balaguer i Monzón

Gerard París, de Comercial Pintures de Lleida.

"El mercat de la pintura decorativa està cada cop més polaritzat. O bé és de molt alta qualitat i amb certificacions o és la més bàsica. La gamma mitja no té demanda"

17:52

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000060349/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Lleida

La demanda de pintura decorativa, ja sigui per part de particulars com per part d'industrials o promotors immobiliaris per pintar edificis sensers o pisos, està vivint un moment de polarització. Almenys així ho nota l'empresa Comercial Pintures, amb més de 50 anys al sector de la comercialització de pintura decorativa, amb seus a Lleida, Balaguer i Monzón. I polarització perquè la demanda és només de dos tipus: o pintura molt especialitzada i d'alta qualitat i, per tant, més cara; o pintura molt bàsica i, per tan molt barata. La gamma mitjana ha quedat sense mercat.

Així ho explica el gerent de Comercial Pintures, Gerard París, qui especifica que cada vegada hi ha més demanda de pintura que porta una certificació que demostra que està fabricada sense danyar el mediambient o amb propietats per reduir el risc d'incendi.

Formació dels aplicadors

Aquesta major qualitat de la pintura requereix mà d'obra qualificada i una formació extra pels professionals aplicadors. Formacions que es topen amb una realitat que desvetlla en aquesta entrevista Gerard París. A l'estat espanyol -i és dels pocs a Europa- ser pintor de pintura decorativa (aplicador de pintura) no requereix cap tipus de formació reglada.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00